Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 23 Окт 2017, 22:30 Дата и час: 23 Окт 2017, 22:30

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2013, 00:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Да изпълним петилетката за
четири години, на
три смени,с
двама души, и
една заплата.

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2013, 08:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1890
Местожителство: Varna
За много годони.
И аз съм на мнението на Емо.
Но друга мисалме навява :) защо Илия е варил на обществен казан, значи доста материал е приготвил, браво Илуша новата година да е още по успешна :prost2:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2013, 09:20 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6462
Местожителство: София
А дано!Благодаря Петьо!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2013, 14:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Прочетох всички мнения и не открих довод за :nixweiss: .Мислих какво ли не принцип на противотока при тръбен тип охладител но и при серпентината е същото най топлата вода от охладителя среща най горещите пари така че не става рязко охлаждане.Друго ми хрумна ако не е варил никой преди теб и водата е с температура около 0 градуса а бе от 2-5,6 градуса какво става като тръгнат парите рязко ще се охладят не би било проблем защото съм го изпитал (имаше лед в охладителя).
Най добре е Илия да свари отново на тоя казан и да направи замервания :twisted: :lab: !
:prost: :sauf: :prost:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2013, 15:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1890
Местожителство: Varna
Загуби може да има само ако дестилата излиза топъл, тогава изпаренията на алкохола са по-големи.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2013, 16:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1651
Местожителство: В.Търново
Я, Петьо Малцов :)
:respekt:

Да почерпя по случая с една светла бира часпром :

Изображение

Правена е с преварявана вода и подкиселяване на майша.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2013, 18:11 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6462
Местожителство: София
Оказва се ,че има идея в този надпис...
Едно време се е плащало на градуси..тоест примерно 10 по 60градуса равно на 600градуса и се е ценообразувало...
Когато охладителя е с 1/3 гореща вода дестилата излиза с температура 25-28 градуса...тогава всички замервания на алкохолните градуси показват завишени стойности(никой не се е занимавал да приравнява показания на спиртомера спрямо температурата-поне пред клиента)Щом са завишени премерените стойносто то и парите които се плащат са повече.....
А ако не се спазва това с горещия охладител че се губели 5 до 15% алкохол МИ ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ СЕ ГУБЯТ!!!!!! Като е топъл дестилата хем излиза повече като количество хем и като градуси...е точно там са загубите...като тече студен дестилата -измерваните градуси са нормални(но по -малки сравнено със същия но топъл дестилат) и трябва да го спреш по рано...пак сравнено с по-топъл...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2013, 18:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
:gott: Е успя да го разгадаеш :wallbash: .Има логика но в ущърб на клиента :) .
Само не казвай че си знаел предварително и :feuer: :feuer4: ?
:prost:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2013, 19:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1651
Местожителство: В.Търново
Т.е. надписът приканва клиентите на казана сами да се набутат заплашвайки ги че иначе ще загубят количество ?
А всъщност те губят пари - количеството на алкохола си е все едно, независимо на каква температура излиза.
Аз не помня едно време да се е плащало така - плащахме (т.е. баба ми плащаше) на зает казан определена сума. Тарикатлъка беше да се плати един казан, а ние да заемем всичките 3 , но ходехме вечер и оставахме нощем. Така само казанджията знаеше и понеже си заминаваше да спи, ни караше д заключваме вратата уж да не се открадне нещо. После сутринта му оставяхме да тече паток за него, а той събираше огромни количества и си ги вареше за себе си през някоя друга нощ.
Система - Хризантема : синджира си иде, козата я нема.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2013, 22:39 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6462
Местожителство: София
cavxan написа:
:gott: Е успя да го разгадаеш :wallbash: .Има логика но в ущърб на клиента :) .
Само не казвай че си знаел предварително и :feuer: :feuer4: ?
:prost:

ААА не знаех...случайно споменах на бащата и той не пропусна да ми натрие носа-от личен опит естествено с казанджии))))
victoryvt написа:
- количеството на алкохола си е все едно, независимо на каква температура излиза.
.

И така и не...като количество е един и същ, но при по-висока температура спиртомера показва по-високи градуси..., те се били отчитали...имало е такава система..преди 30-35г..

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2013, 23:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1539
Местожителство: Wallis and Futuna
Така е ...алкохола е един и същ.Две мнения за това не може да да има,защото лично аз не се ръководя от спиртомера в готовия дестилат,който понякога е 14 градуса,друг път по топъл и ,съответно трябва да се правят корекции....слагам го за рекламна цел :D включително с parrot-a.,иначе съм на термометъра,който е на горния край на казана,и от него ръководя парада :) Като почва да тече на 45-50% ,отделям фракцията и събирам патоки.....другото Илия го описа :)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2013, 23:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 374
Ти уж братушка, пък баща ти тук варил?...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2013, 23:22 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6462
Местожителство: София
Илиян Илиев™ написа:
Ти уж братушка, пък баща ти тук варил?...

Е и?Каква е връзката?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2013, 23:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 374
Ми махленско любопитство така да се каже... - Въпросите са задължителни, а отговорите не...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Яну 2013, 08:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Мар 2011, 00:46
Мнения: 211
:idea: Браво Илю6а, наистина разплете загадката от-до! :thumbs1:
Така и Наско е много прав конкрено-термомртъра в горната част , където излизат парите е много по-полезен от спиртомера в чучурката или както там се казва. Аз процедирам точно като Наско и отсичам патоките по термометъра(96 градуса С /42%об и съм кажи речи на морското ниво) и никога не съм имал проблем с разреждането и помътняване(писал съм за помътняване при чипса но това е прах и друг проблем, като престои се утаява и става кристално чиста с утайка на дъното).


Върнете се в началото
  
 
 [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: bakito, denvas, dragoni, Georgiev, hellreiser, ruumen и 18 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима