Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 13:47

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2013, 17:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Фев 2013, 16:44
Мнения: 5
Здравейте на всички,
моля за съвет от много по-опитните колеги , относно аерирането и ...
Имам кайсиева ракия на 53гр. , но седя затворена в бидон няколко години и е малко остричка.
Купих помпичка за аквариум, и от 5 дена аерирам като оставям да работи компресорчето 7-8 часа през целия ден.
Та първия въпрос е дали има проблем с това че работи по цял ден?
Усещам че остротата започва да намалява, но сега ми изпъква съвсееем леко някакъв привкус като на варовита вода като си отпивам отделно от аромата. Може ли да се е крил зад по-острия вкус и сега да се показва? И ако е така мога ли да го махна? Иначе ракията е много ароматна, само дето се меси и тоя другия дзвер и ми яде дроба.

Заедно с кайсиевата бълбукам и една сливова ама на нея и сложих и императорко плодче да видя какво ще се получи. И тя на поне 5 години, и тя остра. Все от бидон.

Отделно в 10 литрово шише налях и :megagrin: :megagrin: 3 литра отлежала гроздова, ама и тя от бидон, и и на нея не и личи че е отлежала. Оставих отворено шишето, покрих с тензух само, и една чаена лъжичка кориандър добавих. Него не аерирам с помпа а ръчно по 10-тина пъти на ден за по минутка. Знам че темите са дъвкани яко не веднъж, щото чета от около месец и почти всичко прехвърлих и ми е интересно и любопитно да науча занаята :zauf2: . Затова се извинявам че се повтарям и моля да коментирате и да ме посъветвате най вече за кайсиевата :lab: За другите е късно вече и тях само ще ги хроникирам


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2013, 20:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Фев 2012, 09:52
Мнения: 76
Местожителство: Горна Джумая
Колега,за кайсиевата специално,прати ми я на мен аз ще я оправя Изображение

_________________
Дестилацията не е хоби,а диагноза


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2013, 22:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
Традиционният и най ефективен начин на състаряване си остава бурето...ако имаш такова,което да не бие на паркет,месец,два ще свършат чудесна работа


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2013, 22:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Фев 2013, 16:44
Мнения: 5
Нееееее :)
Аз не искам ти да ми я оправиш :megagrin:
А да ми помогнеш сам да си я оправя :thumbs1:
... или поне някакво мнение по отношение на моите действия...
вярно или не, каквото и да е.
Няма да ме заболи толкова ако не се получат нещата. Пия главно вино, но ракийката зимъска мноого ми се ослажда с подходяща подложка.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2013, 22:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Фев 2013, 16:44
Мнения: 5
Нямам буре за съжаление, но четейки всичко из форума започвам да се навивам за него.
Кой каквото и да коментира накрая всичко се свежда до качественото буренце. Мамка му!
Все пак ще почакам да видя дали нещо ще се промени в положителнапосока следващите 2 седмици с трите вида ракии. Не мога да си представя как съм си мислил че ракията може да отлежава в бидони. :wallbash:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2013, 23:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
Пробвай с чипс..


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2013, 23:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Фев 2013, 16:44
Мнения: 5
Мислих за чипс, но това е кайсиева ракия и е много ароматна. Имам съмнения че няма да се съчетае добре, но на гроздовата ще заредя едни 3-5 литра утре да видя там как ще е.
Никой не казва за аерирането по 7-8 часа на ден? Не пречи нали?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2013, 21:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Фев 2013, 16:44
Мнения: 5
Една шепа средно печен френски дъбов чипс вече боядисват 5 литра гроздова. В 10-литрово шише.
За цвят мисля че ще стане, но за мекота и аромат ...
Ще видим.
Аерирането продължава за кайсиевата и сливовата.
Кайсиевата омеква по бързо


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Diqn 81 и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима