Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 19 Авг 2017, 14:51 Дата и час: 19 Авг 2017, 14:51

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: градус на варене
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2009, 01:58 
Offline

Регистриран на: 23 Яну 2009, 01:17
Мнения: 2
искам да знам наколко градуса е най доре да се вари материала.блг


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2009, 22:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Това е труден въпрос за отговор, защото термометрите на казаните ги слагат на различни места /на казана, на колоната или в началото на лулата/, а също зависи и от типъ на казана дали е с колона или с канбана/купол/. Всеки казанджия би ти дал различен отговор.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2009, 00:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2008, 21:22
Мнения: 99
Местожителство: Монтана БГ
Най-правилния отговор е НОРМАЛНА.А, сериозно за всеки казан е различно , лично при мен е около 80 по целзий(на казана), като не претендирам за точност, а го ползвам като ориентировъчно, лично за мен! :roll:

_________________
Казват,че алкохола не решава проблемите.
И млякото не ги решава,но никой не го е казал!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2009, 01:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Аз на който варя ракията тръгва на 85 градуса като стигне 90 вече пада ракията на 40 градуса. То да подържаш една температура трабва казана да не е на дърва а с газова горелка.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2009, 01:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2008, 21:22
Мнения: 99
Местожителство: Монтана БГ
АЗ съм на дърва .Дали е правилно работещ и ли монтиран не претендирам...тръгва МИ при 80, а спира когато угасне огъня(не говорим за преваряване)

_________________
Казват,че алкохола не решава проблемите.
И млякото не ги решава,но никой не го е казал!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2009, 19:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 537
Местожителство: някъде в Хейтърландия
roppcho написа:
искам да знам наколко градуса е най доре да се вари материала.блг

Не е толкова важно на колко градуса ти тръгва да тече,за всеки казан е различно.По-важно е като започне да тече да поддържаш огъня така че струята да бъде тънка. :)


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2009, 13:15 
Offline

Регистриран на: 23 Яну 2009, 01:17
Мнения: 2
blg za infoto mom4eta

[mod="SiteAdmin"]roppcho, моля те, ползвай кирилица.[/mod]


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2009, 20:17 
Offline

Регистриран на: 07 Мар 2008, 19:28
Мнения: 76
Местожителство: разград
тръгването на ракията зависи от алкохолното съдъражание на матеряла затова е относително :)


Върнете се в началото
  
 
 [ 8 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: guao и 16 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима