Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 23:43

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Ракия от мляко
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2013, 15:01 
Offline

Регистриран на: 04 Юни 2013, 14:34
Мнения: 1
Понеже нашумя темата http://vbox7.com/play:c65ac46439 а човека не казва как прави така че да се ферментира млякото аз прочетох из нета разни работи
http://bg.wikipedia.org/wiki/Алкохолна_ферментация
Причинители
Типични причинители на алкохолната ферментация са дрождите от семейство Saccharommycetaceae. Те са факултативно анаеробни организми, които могат да разграждат различни захари. По-голямо значение от тях имат следните видове:
Sacch. cerevisiae Това са пивните и хлебните дрожди. Използват се в пивоварството и хлебопроизводството. Образуват до 6% алкохол. В Европа за производството на пиво се използва предимно ечемик, които съдържа много скорбяла. Понеже дрождите не образуват ензима амилаза и могат да ферментират само захари, се налага скорбялата да бъде предварително озахарена.
Sacch. paradoxus Дрождите от този вид се срещат по повърхността на зрели плодове.
Sacch. laktis Развиват се в млечни продукти.

ОТ което следва че трябва да си намерим Sacch. laktis ,ОБАЧЕ!
също така прочетох че тези Sacch. laktis са устойчиви на киселини и ги има в човешкия организъм в червата,което ме навежда на мисълта този човек дали не "ходи по голяма нужда" в млякото за да тръгне ферментацията и го е срам да си каже "тайната"....все пак никой не се беше сетил да се изходи в млякото и след това да го опита дали е ферментирало БЪЛГАРСКИЯ ГЕНИЙ Е ВЕЛИК ! :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ракия от мляко
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2013, 15:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
viewtopic.php?f=7&t=2080&p=29637&hilit

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ракия от мляко
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2013, 15:51 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
Стига с тази Педия и Помагало...източници само така за общи сведения,често и неточни,далеч непълни, както в случая.
А изводите,сте направил са меко казано :censored: :censored: :censored: :censored: и отиват(спадат) към "закваската",която предлагате.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ракия от мляко
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2013, 21:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Бирените дрожди отдавна са надскочили 6% алкохол.
Аз лично съм правил бира с горна ферментация с дрожди Нотингам ейл от 21% Брикс до 6%Брикс, което очевидно е 15*0.54=8.1% алкохол.
Има и други които са си именно за силни бири до 10-11% алкохол.

За акане в мляко някакси вътрешно не ми идва идея :megagrin:

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима