Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 24 Сеп 2017, 10:17 Дата и час: 24 Сеп 2017, 10:17

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2013, 19:56 
Offline

Регистриран на: 05 Авг 2013, 19:48
Мнения: 1
Здравейте! Проблема ми не е много голям, но все още нямам 18 и това е първото ми варене и ми е притеснено. Значи проблема ми е, че при преварката не сложих нищо, освен въглени, а след това вече ми казаха, че е трябвало да сложа мед, ябълки, теменужки и разни такива бонбончета и каркадии. Та въпроса ми е, дали може да взема примерно 100-200мл ракия и да я загрея в джезвето за да разтопя мед с нея и след това да я събера с другата, която е около 20 литра на 65 градуса. Поне това с медът дали може да стане, защото не вярвам, че може да разтопя и бонбонките. Също така не съм слагал и сода, може ли сега да я сложа? Иначе за цветът нямам проблеми. Благодаря предварително на тези, които ще ми помогнат. :)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2013, 23:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Ти ракия ли искаш да пиеш или ликьори там някакви?

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 19 Авг 2013, 11:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Авг 2013, 11:47
Мнения: 3
При три градуса захарност мога ли да варя ракия, понеже сега съм в отпуск и сега имам свободно време?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 19 Авг 2013, 12:17 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6276
Местожителство: София
Без проблем...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 19 Авг 2013, 14:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Авг 2013, 11:47
Мнения: 3
ilu6a написа:
Без проблем...

Обаче ще загубя някой градус алкохол, нали ?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 19 Авг 2013, 14:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1651
Местожителство: В.Търново
Ако допуснем че би слязла до 0, ще загубиш 1.5% алкохол (от около 10-12) - т.е. 10% по-малко ракия.

Друг е въпросът дали обаче би слязла до 0.
Може и да си точно навреме за казан.
Не всяка плодова слиза до 0, понеже има пектин и други разтворими, които вдигат плътността, но не ферментират.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 19 Авг 2013, 14:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Авг 2013, 11:47
Мнения: 3
victoryvt написа:
Ако допуснем че би слязла до 0, ще загубиш 1.5% алкохол (от около 10-12) - т.е. 10% по-малко ракия.

Друг е въпросът дали обаче би слязла до 0.
Може и да си точно навреме за казан.
Не всяка плодова слиза до 0, понеже има пектин и други разтворими, които вдигат плътността, но не ферментират.

Материала ми е дрожди от грозде и около 30% стари компоти, утре варя пък ще пиша какво излиза.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 19 Авг 2013, 16:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1651
Местожителство: В.Търново
bobi111 написа:
Материала ми е дрожди от грозде и около 30% стари компоти, утре варя пък ще пиша какво излиза.


По-скоро джибри :)

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
  
 
 [ 8 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима