Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 12:35

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 90 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2012, 15:39 
Offline

Регистриран на: 05 Сеп 2008, 13:47
Мнения: 27
ilu6a написа:
ами Наско е писал...в другата тема за бурета...

Нали знаеш в кои бурета отлежава най хубаво алкохола в 5л. буренце това става много много бавно и никога няма да има ефекта на голямото буре.Повечето хора ги ползват за атракция сипват отлежала ракия и го слага на масата или барплота.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2012, 15:53 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
sadjoko написа:
Нали знаеш в кои бурета отлежава най хубаво алкохола в 5л. буренце това става много много бавно и никога няма да има ефекта на голямото буре.Повечето хора ги ползват за атракция сипват отлежала ракия и го слага на масата или барплота.


Aма ти наистина ли...

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2012, 17:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
То стана като онзи работник на гарата, дето като се пенсионирал питал защо е трябвало да чука цял живот по колелетата на влака. :lachtot:

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2012, 18:33 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Днес нАуката направи завой на 180 градуса. Жалко за милионите хора, които в продължение на стотици години са живяли в заблуждение... Но нАуката иска жертви :lachtot:

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2012, 20:04 
Offline

Регистриран на: 05 Сеп 2008, 13:47
Мнения: 27
Аз написа:
sadjoko написа:
Нали знаеш в кои бурета отлежава най хубаво алкохола в 5л. буренце това става много много бавно и никога няма да има ефекта на голямото буре.Повечето хора ги ползват за атракция сипват отлежала ракия и го слага на масата или барплота.


Aма ти наистина ли...

Наистина господин Аз.Повече от 20години го работя този занаят и повече от 10години по няколко пъти в годината пращаме 225,300,400,500 и 600 литрови бъчви във Франция от които няма рекламация и не доволни.В този форум съм регистриран 2008 година не с цел да си правя реклама или да предлагам стока,ако съм искал да съм го направил отдавна в определения раздел.Във форума съм защото като всички вас и аз варя ракия и правя вино и тук научих много интересни и полезни неща за което съм благодарен,а темите за бурета и отлежаване ще заобикалям като преди.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2012, 21:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
sadjoko написа:
ilu6a написа:
ами Наско е писал...в другата тема за бурета...

Нали знаеш в кои бурета отлежава най хубаво алкохола в 5л. буренце това става много много бавно и никога няма да има ефекта на голямото буре.Повечето хора ги ползват за атракция сипват отлежала ракия и го слага на масата или барплота.

Аз не ползвам бурета за атракция,а по предназначение,и какъв е ефекта да сложа отлежала ракия в него,за да имам дъсчен вкус.Също и защо не може в 5л а 20 л става...все въпроси дискутирани и дъвкани многократно.Не се заяждам,сериозно,вземете сложете на тези малките буренца по един етикет,че са за украса


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2012, 22:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Дек 2011, 10:35
Мнения: 140
sadjoko написа:
Аз написа:
sadjoko написа:
Нали знаеш в кои бурета отлежава най хубаво алкохола в 5л. буренце това става много много бавно и никога няма да има ефекта на голямото буре.Повечето хора ги ползват за атракция сипват отлежала ракия и го слага на масата или барплота.


Aма ти наистина ли...

Наистина господин Аз.Повече от 20години го работя този занаят и повече от 10години по няколко пъти в годината пращаме 225,300,400,500 и 600 литрови бъчви във Франция от които няма рекламация и не доволни.В този форум съм регистриран 2008 година не с цел да си правя реклама или да предлагам стока,ако съм искал да съм го направил отдавна в определения раздел.Във форума съм защото като всички вас и аз варя ракия и правя вино и тук научих много интересни и полезни неща за което съм благодарен,а темите за бурета и отлежаване ще заобикалям като преди.

Не се впрягай толкова.И на мен ми писна като вляза тук да виждам едни и същи" изпълнители ".Имам чувство,че ако не напишат нещо,все едно не са си пили ракията.А иначе е много полезно да чуем мнението на тези ,който са професионалисти в своята област.То затова си имаме и поговорка-"кога стана циганин, кога ти почерне г..а".Така че давай смело,по темите от които разбираш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2012, 23:06 
Offline

Регистриран на: 05 Сеп 2008, 13:47
Мнения: 27
Naskohondata1 написа:
sadjoko написа:
ilu6a написа:
ами Наско е писал...в другата тема за бурета...

Нали знаеш в кои бурета отлежава най хубаво алкохола в 5л. буренце това става много много бавно и никога няма да има ефекта на голямото буре.Повечето хора ги ползват за атракция сипват отлежала ракия и го слага на масата или барплота.

Аз не ползвам бурета за атракция,а по предназначение,и какъв е ефекта да сложа отлежала ракия в него,за да имам дъсчен вкус.Също и защо не може в 5л а 20 л става...все въпроси дискутирани и дъвкани многократно.Не се заяждам,сериозно,вземете сложете на тези малките буренца по един етикет,че са за украса

Здравей Наско,когато Илия го поръча ми каза средно изпечено и така съм го направил,а материала е на повече от 2години уверявам те.Няма да се пускам в подробности да обяснявам че тези малките буренца се правят трудно и че огън в такъв малък диаметър трудно се поддържа без да се запали до като се изпече равномерно.Направил съм стотици 5 и 10 литрови и повечето на познати и приятели и до сега не са се оплакали че ракията има дъсчен вкус.Доста се постарах,но щом него одобряваш можеш да го върнеш,а аз ще ти върна парите няма проблем.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2012, 23:09 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
sadjoko написа:
ilu6a написа:
ами Наско е писал...в другата тема за бурета...

Нали знаеш в кои бурета отлежава най хубаво алкохола в 5л. буренце това става много много бавно и никога няма да има ефекта на голямото буре.Повечето хора ги ползват за атракция сипват отлежала ракия и го слага на масата или барплота.

Колко от тези твои приятели са ползвали френски или ;португалски бурета?Имат ли база за сравнение?
Пълни глупости са горните изкази за дългото отлежаване в малко дървено съдче,колкото е по-малко бурето толкова е по-голяма площа контактуваща с дестилата вътре,тоест толкова по-малко време ще е необходимо за екстракцията на в-вата от дъгите.,а не както твърди бъчваря -тоест малко е далеч от теорията...не е само да бИчиш дЪски.
Апропо самия майстор има ли чуждо буре, ей така за сравнение...
Чудно ми е взима ли се под внимание и дървесината,така както го правят хората?:
http://www.groupe-vicard.com/eng/OurExp ... fault.aspx

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2012, 23:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
sadjoko написа:
Naskohondata1 написа:
sadjoko написа:
ilu6a написа:
ами Наско е писал...в другата тема за бурета...

Нали знаеш в кои бурета отлежава най хубаво алкохола в 5л. буренце това става много много бавно и никога няма да има ефекта на голямото буре.Повечето хора ги ползват за атракция сипват отлежала ракия и го слага на масата или барплота.

Аз не ползвам бурета за атракция,а по предназначение,и какъв е ефекта да сложа отлежала ракия в него,за да имам дъсчен вкус.Също и защо не може в 5л а 20 л става...все въпроси дискутирани и дъвкани многократно.Не се заяждам,сериозно,вземете сложете на тези малките буренца по един етикет,че са за украса

Здравей Наско,когато Илия го поръча ми каза средно изпечено и така съм го направил,а материала е на повече от 2години уверявам те.Няма да се пускам в подробности да обяснявам че тези малките буренца се правят трудно и че огън в такъв малък диаметър трудно се поддържа без да се запали до като се изпече равномерно.Направил съм стотици 5 и 10 литрови и повечето на познати и приятели и до сега не са се оплакали че ракията има дъсчен вкус.Доста се постарах,но щом него одобряваш можеш да го върнеш,а аз ще ти върна парите няма проблем.
. Благодаря !Казах,че не ми е за парите,едиствено вкуса ако има минимален начин да се оправи,относно изработката на буренцето...1 към 1 със френските си събратя


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2012, 13:38 
Offline

Регистриран на: 05 Сеп 2008, 13:47
Мнения: 27
Naskohondata1 написа:
sadjoko написа:
Naskohondata1 написа:
sadjoko написа:
ilu6a написа:
ами Наско е писал...в другата тема за бурета...

Нали знаеш в кои бурета отлежава най хубаво алкохола в 5л. буренце това става много много бавно и никога няма да има ефекта на голямото буре.Повечето хора ги ползват за атракция сипват отлежала ракия и го слага на масата или барплота.

Аз не ползвам бурета за атракция,а по предназначение,и какъв е ефекта да сложа отлежала ракия в него,за да имам дъсчен вкус.Също и защо не може в 5л а 20 л става...все въпроси дискутирани и дъвкани многократно.Не се заяждам,сериозно,вземете сложете на тези малките буренца по един етикет,че са за украса

Здравей Наско,когато Илия го поръча ми каза средно изпечено и така съм го направил,а материала е на повече от 2години уверявам те.Няма да се пускам в подробности да обяснявам че тези малките буренца се правят трудно и че огън в такъв малък диаметър трудно се поддържа без да се запали до като се изпече равномерно.Направил съм стотици 5 и 10 литрови и повечето на познати и приятели и до сега не са се оплакали че ракията има дъсчен вкус.Доста се постарах,но щом него одобряваш можеш да го върнеш,а аз ще ти върна парите няма проблем.
. Благодаря !Казах,че не ми е за парите,едиствено вкуса ако има минимален начин да се оправи,относно изработката на буренцето...1 към 1 със френските си събратя

Брагодаря,че малко нещо в това буренце е оценено.Наско в това буре има и две дъна които също са от сух материал,но не са печени и като се замислиш площа в този малък съд на неизпечения материал и на изпечения горе долу е почти еднаква.Нормално е алкохола като взаимодейства с изпечената част така да взаимодейства и с неизпечената и след седмица сигурно е възможно да се долавя вкус на дъска,аз си мисля че на ракията и трябва повече от седем дни в такъв малък съд да се постигне нещо.За един никулден напълних едно 5л. с гроздова ракия и го подарих на един приятел в София след една година на същия ден пихме от нея и беше хубава.Аз ползвам от 30л. до 150л. за ракия и нямам наблюдение над отлежаването в такова малко буре,но съм сигурен, че съм направил каквото трябва и както трябва.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2012, 14:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Окт 2011, 15:43
Мнения: 61
На пазара има хиляди видове български буренца. Защо на нито едно няма щемпел, печат или друг знак, който да показва, че майстора е едикойси. Това би подобрило качеството доста, като се има пред вид силата на Интернет при евентуално недоволство.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2012, 19:31 
Offline

Регистриран на: 05 Сеп 2008, 13:47
Мнения: 27
ilu6a написа:
sadjoko написа:
ilu6a написа:
ами Наско е писал...в другата тема за бурета...

Нали знаеш в кои бурета отлежава най хубаво алкохола в 5л. буренце това става много много бавно и никога няма да има ефекта на голямото буре.Повечето хора ги ползват за атракция сипват отлежала ракия и го слага на масата или барплота.

Колко от тези твои приятели са ползвали френски или ;португалски бурета?Имат ли база за сравнение?
Пълни глупости са горните изкази за дългото отлежаване в малко дървено съдче,колкото е по-малко бурето толкова е по-голяма площа контактуваща с дестилата вътре,тоест толкова по-малко време ще е необходимо за екстракцията на в-вата от дъгите.,а не както твърди бъчваря -тоест малко е далеч от теорията...не е само да бИчиш дЪски.
Апропо самия майстор има ли чуждо буре, ей така за сравнение...
Чудно ми е взима ли се под внимание и дървесината,така както го правят хората?:
http://www.groupe-vicard.com/eng/OurExp ... fault.aspx

Николко,а знаеш ли колко французи и португалци са ползвали български бурета и продължават да ползват-много.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2012, 22:54 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
навсякъде има заблудени хора.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2012, 00:44 
Offline

Регистриран на: 05 Сеп 2008, 13:47
Мнения: 27
ilu6a написа:
навсякъде има заблудени хора.

Така е човече навсякъде,но французите не са толкова глупави да дават по 400euro за едно буре като може да го вземат на половината цена и да им върши същата работа.Защото те знаят от къде идва високата цена.Знаеш ли че там големите производители добиват дъб целогодишно,а широколистен материал се добива само зимата когато в дървото няма сокове независимо за какво ще се използва.Тогава те са принудени да цепат материала с хидравличните клинове по жилите което е свързано с много фира иначе буретата ще течът през дъгите ако ги бичат,а когато ги огъват ще се трошат на поразия,а докато съхне материала между раклите са монтирани пръскачки които пръскат постоянно върху раклите и се спират в студените зимни дни и когато вали.Този накиснат материал преди да се работи влиза задължително в сушилна,а всичките тия неща са разходи и за това цените които толкова ви впечатляват са такива.Тези педанти в занаята защо го правят това нещо-защото са печалбари,защото трябва да бълват продукция всеки ден и от тази продукция много малка част се продава във Франция.Французите знаят историята на тези супер бурета които термично се обработват по един и същ начин в цял свят,но иначе супер лъскав външен вид на които американците не обръщат никакво внимание.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 90 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима