Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 00:28

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 90 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2012, 08:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
svetlan27 написа:
Да кажа и аз за едно българско буренце-30литра,100лева.Заслужава си всяка една стотинка,добре изсушен материал,обгорено,не капна и капчица при закисване.За съжаление бъчваря е възрастен и болен.Не работи вече.Така че да не отричаме всичко българско.За четири месеца отлежаване ракията е с прекрасен кехлибарен цвят,хубав аромат и страхотен вкус.При второто отлежаване (лято и високи температури )ракията за два месеца е с почти конячен цвят.

Цвета е ясен,аромата също,както казваш е добър..сподели за вкуса...напомня плода грозде??...има единици,както и аз имам едно такова,което впоследствие разбрах,че трябва да съжалявам,че не съм си взел още едно....цвят,аромат,вкус на ракия,нищо близко до карамел,ванила....но пък си я пия,все едно е чужда . П.с .Колега Ракиджия,не си схванал последното ми мнение,щото не съм обяснил както трябва,а исках да кажа,че-ако трябва да похарчиш 60 лв за Бг буре и нямаш гаранция,че ракията ще бъде ок,защо не похарчиш 200$ за 20 л и да бъдеш сигурен,че няма да се отървеш от гости :) Това ми беше мисълта,а пък за качеството да не говорим...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2012, 18:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Окт 2011, 21:19
Мнения: 46
Naskohondata1 написа:
svetlan27 написа:
Да кажа и аз за едно българско буренце-30литра,100лева.Заслужава си всяка една стотинка,добре изсушен материал,обгорено,не капна и капчица при закисване.За съжаление бъчваря е възрастен и болен.Не работи вече.Така че да не отричаме всичко българско.За четири месеца отлежаване ракията е с прекрасен кехлибарен цвят,хубав аромат и страхотен вкус.При второто отлежаване (лято и високи температури )ракията за два месеца е с почти конячен цвят.

Цвета е ясен,аромата също,както казваш е добър..сподели за вкуса...напомня плода грозде??...има единици,както и аз имам едно такова,което впоследствие разбрах,че трябва да съжалявам,че не съм си взел още едно....цвят,аромат,вкус на ракия,нищо близко до карамел,ванила....но пък си я пия,все едно е чужда . П.с .Колега Ракиджия,не си схванал последното ми мнение,щото не съм обяснил както трябва,а исках да кажа,че-ако трябва да похарчиш 60 лв за Бг буре и нямаш гаранция,че ракията ще бъде ок,защо не похарчиш 200$ за 20 л и да бъдеш сигурен,че няма да се отървеш от гости :) Това ми беше мисълта,а пък за качеството да не говорим...

Наско,като за първо буре съм много доволен.може би съм имал късмет.Естествено че имам желание да си купя и френско,но това ще стане когато му дойде времето.При първото отлежаване съм улучил точния баланс-гроздова ракия с мек вкус и леки аромати от бурето.Втория път реших да я държа до по-наситен цвят и аромати от бурето.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 14:53 
Offline

Регистриран на: 05 Сеп 2008, 13:47
Мнения: 27
ilu6a написа:
Да ,така е само дето не са точно втора употреба...макар и,че могат да се нарекат ползвани.
А някои производители продължават да наглеят,вместо да си натиснат парцалите и да се опитат да направят нещо поне близко до европейските стандарти.

Кои си ти да ме учиш какво да правя,ти ли които се пазариш с хората като циганин когато обявят някое старо буре за продан и си готов да свалиш лака,да набиеш клечки в дупките само да е евтино и ако може без пари.Тука идва и отговора които ти зададе Ракиджиятя, какво правиш ти в резервата,ами имаш специална мисия да чистиш мазетата от стари бурета.Кои си ти да оценяваш моята работа без да си я виждал,пиша ти за последно,че я оценяват последните 10 години там от където искаш да бъдат всичките ти бурета,ти ли който си си внушил че разбираш от бурета защото то си прегледал сайтовете на производителите във Франция, като знаеш толкова много много за буретата що не почнеш да си ги правиш сам?Ти имаш ли представа колко бурета сме направили за износ за 20тина години на хора който имат изисквания и щом поръчат и пак и пак значи че се изпълняват тези изисквания и тези който си дават парите са доволни от работата.Никога не съм твърдял че българските бурета са по-хубави и с по-добри качества от френските,даже мога да кажа че от тях се учим.Само ще ти спомена че има една фирма в Пловдив APEX,Която се занимава с мотокари и Красимир Каравасилев собственикът на фирмата 10тина години от началото 90те е изнасяше стотици бурета на година за Гърция,Франция,Италия и Португалия за вино и повечето за концентрат-които между другото се поръчаха много силно изпечени.Краси си пращаше специален човек Иван Койчев,които отговаряше за изпичането на буретата,човекът проверяваше всяко едно как е изпечено сам правеше отворите за тапите за да се убеди,че изпеченото е проникнало в дълбочина-половината от дебелината на дъгата след което се поставят дъната.За Краси работехме 10тина човека на който харесваше работата и имаше доверие,а това стана като всеки които искаше да работи с него трябваше да направи мостра с определени изисквания.След като си подбра хората разпределяше поръчките между тях и всеки си имаше номер които се чукаше на всяко буре,ако ма проблем да се знае чие е.За 10 години хиляди бурета повечето тип барик са изнесени в тези страни които според мен не са случайни и не е върнато едно буре,които не вярва не е проблем да се свърже и да попита защото Аpex съществува и Красимир Каравасилев също.Това исках да ти кажа,че във Врачеш има около 50 бъчвари фирми и имена няма да споменавам,но тези които работят добре и се стараят,опитват се да подобряват техниката се броят на пръстите на двете ръце.Не се опитвай да обиждаш и да омаловажаваш работата на тези хора.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 15:49 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
Не беше лак,а боя... :megagrin: Бузлуджа 131 май а?Тогава едното от буретата го окепазихте...,а за другото идвах два пъти до резервата
Все едно и също...типично поведение.
Вместо да си натисне парцалите скача като...
Ако сте толкова добра бъчварница ,какво толкова сте се разрипали няма да ви падне реномето с този "износ",който имате.
Апропо то за това и темата е наречена така...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 19:32 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Майсторе,
по-горе в тази тема и в другата ти зададох два въпроса. Можеш ли да ми отговориш на тях?

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 19:44 
Offline

Регистриран на: 05 Сеп 2008, 13:47
Мнения: 27
ilu6a написа:
Не беше лак,а боя... :megagrin: Бузлуджа 131 май а?Тогава едното от буретата го окепазихте...,а за другото идвах два пъти до резервата
Все едно и също...типично поведение.
Вместо да си натисне парцалите скача като...
Ако сте толкова добра бъчварница ,какво толкова сте се разрипали няма да ви падне реномето с този "износ",който имате.
Апропо то за това и темата е наречена така...

Скачам като каквото си искам,парцалите ги натискам когато си искам и нямам нищо общо с Бузлуджа 133,а не 131 и никой от тези които работят читаво нямат нищо общо.Не разбираш от бурета или си спал когато си купувал.В София в квартал ''Левски'' някъде около моста на ул.''Летоструи'' и ''Тодорини кукли''има един бъчвар които прави евтини съдове ходи при него да не пътуваш до резервата.Ето част от поръчката която ще замине за Толуза http://www.mediafire.com/view/?b5p42dnqu7h4pw5 http://www.mediafire.com/view/?q2dtyhb5bccn23x 600 литра акация.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 20:28 
Offline

Регистриран на: 05 Сеп 2008, 13:47
Мнения: 27
Аз написа:
Майсторе,
по-горе в тази тема и в другата ти зададох два въпроса. Можеш ли да ми отговориш на тях?

Дъната могат да се изпекат,но по слабо защото много ще се деформират,някои производители във Франция вече го правят.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 21:04 
Offline

Регистриран на: 05 Сеп 2008, 13:47
Мнения: 27
Аз написа:
Майсторе,
по-горе в тази тема и в другата ти зададох два въпроса. Можеш ли да ми отговориш на тях?

Другият въпрос можем да го обсъдим на лични.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 21:57 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
Пише се ТУлуза...вероятно за българи там ,щом са акациеви...Не виждам нещо впечатляващо...
Приключил съм с пътуванията до резервата...
Този бъчвар го знам отдавна и съм написал тел...Нещо ново?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 22:26 
Offline

Регистриран на: 05 Сеп 2008, 13:47
Мнения: 27
ilu6a написа:
Пише се ТУлуза...вероятно за българи там ,щом са акациеви...Не виждам нещо впечатляващо...
Приключил съм с пътуванията до резервата...
Този бъчвар го знам отдавна и съм написал тел...Нещо ново?

Съгласен съм за Тулуза.Не знам за кои са,но от 4-5 години ги поръчат и знам че са за бели вина.Вече знам какво те впечатлява.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 23:40 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
и ти не разбра какво е резервата...или така е удобно?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 23:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Дек 2011, 10:35
Мнения: 140
Илия, днес е Свети Илия, по стария календар.Баща ми е Илия , и синът ми е Илия,нека да на разваляме празника. Ако с нещо съм те засегнал - извинявай!Но все пак се замисли.Тук сме за да си помагаме. Всеки има мнение , нека да бъдем хора!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2012, 15:34 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Майсторе, дъната ги изпичат от много време. Явно в България нещата се правят по-различно, и това е една от причините за посредствените резултати...

sadjoko написа:
Другият въпрос можем да го обсъдим на лични.


Цената можем да я обсъдим на лични, но искам тук да предложиш "техническата спецификация" - примерно 30л, НТ, с изпечени дъна и т.н.

Благодаря ти предварително.

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2012, 10:45 
Offline

Регистриран на: 05 Сеп 2008, 13:47
Мнения: 27
Аз написа:
Майсторе, дъната ги изпичат от много време. Явно в България нещата се правят по-различно, и това е една от причините за посредствените резултати...

sadjoko написа:
Другият въпрос можем да го обсъдим на лични.


Цената можем да я обсъдим на лични, но искам тук да предложиш "техническата спецификация" - примерно 30л, НТ, с изпечени дъна и т.н.

Благодаря ти предварително.

Извинявай за късният отговор.По-горе писах,че не съм във форума да предлагам исках само да защитя няколко човека които наистина влагат старание в работата си.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2012, 21:04 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Единственото, което разбрах до момента е, че сте научили бай Нестор да прави бурета, и че имате особено отношение към ромите. Доходите ми позволяват всеки месец да купувам поне по пет бурета Тaransaud, но няма какво да ги правя - това го пиша, да не решиш, че търся нещо евтинко. Не успях да намеря мнение, в което защитаваш твои колеги, и качествените бурета, които произвеждате. Това, което разбрах е, че даваш компетентни мнения, как некачествено буре може да бъде "поправено", и обясняваш как майсторът не си е свършил работата, но в момента, в който се разбра, че майсторът си ти, набързо обясни, че с малките бурета е така, и направи "професионално" заключение, че при тях е така.
А снимката просто показва ниво...
Изображение
на мушамата под сайванта...
И с това ниво продавате във Франция?


Темата е изчерпана!

п.п.
доброжелателен съвет:
намерете някой да подбере хубави снимки за сайта. Изхвърлете снимките с DIY техника, мушами, анцузи и къси гащи. В това отношение мисля, че Beff би могъл да ти бъде полезен.

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 90 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Patfinderr и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима