Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 25 Юни 2017, 06:52 Дата и час: 25 Юни 2017, 06:52

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2013, 15:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Сеп 2013, 11:46
Мнения: 5
Сложих ракия в фризера и тя замръзна. На 46 градуса показва спиртомера, тестжах я с 700 мл няма да боли глава нищо като всяка година, но след 24 часа във фризера замръзна, не както водата на лед по меко. На какво се дължи това и може ли да се оправи.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2013, 15:38 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6105
Местожителство: София
нисък градус

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2013, 15:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Сеп 2013, 11:46
Мнения: 5
46 градуса е, на стайна температура


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2013, 15:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2012, 13:49
Мнения: 355
Ами, смени си спиртомера :)

_________________
Another world is possible, защото когато Парите са всичко, всичко друго е нищо!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2013, 15:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Сеп 2013, 11:46
Мнения: 5
това беше първото което направих. с три различни спиртомера съм.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2013, 16:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1651
Местожителство: В.Търново
А фризера ти до каква температура сваля ?

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2013, 16:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2626
Местожителство: ''Survivor'' България
Ако е с нисък градус замръзва на кристали, нещо като мастиката ама по гъсто.
Ако се точи като олио си направи хубава салатка :lol: :prost:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2013, 17:15 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 298
А бистра ли остава при "замръзването" или се появяват парцалчета? Ако е второто, може би просто си поизтървал малко опашки, и те се сгъстяват по-лесно. Фюзелови масла май им викаха. Не е фатално.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2013, 17:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Сеп 2013, 11:46
Мнения: 5
незнам на колко градуса сваля фризера, ще измеря. от три години правя ракия досега нее ставало така.аз ходя на на колонен казан и не пипам нищо, но би трябвало да няма лоша ракия.тази година излезе на 57 градуса. досега както по- горе се писа се точеше бавно , бавно от шишето. сега е като
"глеч"


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2013, 20:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Сеп 2013, 11:46
Мнения: 5
открих къде е проблема, фризера ми замразява до -35.като го оправих няма проблеми с ракията.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 01 Окт 2013, 08:38 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 268
Местожителство: Варна
То още малко и щеше да я дъвчиш-не да я пиеш :lachtot:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2013, 10:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1651
Местожителство: В.Търново
Видя ли ?!
И аз съм тъй - оказа се че не съм бил дебел ами нисък и сега чакам да порасна като за тези килограми.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2013, 14:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Окт 2012, 15:10
Мнения: 28
anubis666 написа:
....тази година излезе на 57 градуса....


Някак не стана ясно (поне на мен де) 57 градуса излезе (текна) от казана първоначално (първакът) или 57 градуса средно за цялото количество ракия ?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2013, 14:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 419
Средно за количеството ще да е. При колонните казани е така, особено ако охлаждането на колоната е по-сериозно - потича на много високи граници - 86-90 гр. и се отрязва на 48-50 особено ако не му даваш много газ с огъня.


Върнете се в началото
  
 
 [ 14 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима