Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 16:20

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 19 Май 2014, 15:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
Няколко пъти писах за учебната ракия! ;) Разреждаш колкото трябва и за тестове на съораженията. Ако добавиш в нея малко глави и патоки от други варки става още по-добре за тестов материал... Изкарваш я на фракции, ще имаш и за разтривки! :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Май 2014, 21:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Фев 2014, 11:12
Мнения: 193
Местожителство: spain
О.к колеги рaзбирaм и ще ви послушaм.
Колегa Aтз добър вaриaнт е дa си прибaвям и мaлко от първaк у пaток,тaкa през зимaтa когaто нямaм мaтериaл ще се зaнимaвaм с учебнaтa.
:2thumbs:
Поздрaви


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Май 2014, 19:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юли 2011, 17:19
Мнения: 36
Ще си позволя да споделя опита, който съм натрупал с годините: загоряла ракия се оправя само чрез изпиване.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Май 2016, 08:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Юни 2014, 10:13
Мнения: 29
Местожителство: София
Колеги,имам и аз един дерт:ползвам казан от алпака(по скоро от пералня) , в който сварих ябълкова и ми загоря.Дали ако поставя на дъното сгънат на две конопен чувал ще спася следващите варки?Поздрави


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Май 2016, 13:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Братчеда е фен на такива ''галимацй'', но той затиска на дъното чувала с няколко речни камъка.
Испитания начин е; разреждаш много, събираш всичко което излезе и
после преваряваш по технологията-първак-сирец(за пиене) и патоки....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Май 2016, 08:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Юни 2014, 10:13
Мнения: 29
Местожителство: София
Благодаря!Ще се презастраховам и с двете заедно,защото алпаката май доста лесно загаря.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Май 2016, 08:10 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 857
Местожителство: Плевен
buhala622 написа:
Благодаря!Ще се презастраховам и с двете заедно,защото алпаката май доста лесно загаря.

Що не вариш само "виното" ? Няма да игубиш много и ще си спестиш проблемите загоряла ракия и загорял казан.А загори ли ракията.......................има ли оправия,не знам.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Май 2016, 08:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Юни 2014, 10:13
Мнения: 29
Местожителство: София
Ракията дето я варя е ябълкова, а и нямах преса.От тая есен започвам с мелачка и с преса да зедя само сока, ама и тая пущина трябва да се свари де.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Май 2016, 08:43 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 857
Местожителство: Плевен
:thumbs1:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: goshkata и 17 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима