Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 19 Окт 2017, 07:10 Дата и час: 19 Окт 2017, 07:10

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2013, 10:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Сеп 2013, 08:05
Мнения: 3
Здравейте!
Вчера закарах едно каче сливи на един казан. Човека, който беше там е над 60 годишен, съответно ми вдъхна доверие. Но като тръгна да потича първака, го попитах дали няма да го отделим. Чувал съм, че се маха поне половин кило. Той като голям специалист ми обясни, че щом съм махнал костилките на сливите, нямало нужда. На мен ми стана странно и все пак поисках да махнем поне 250 мл. След това остави ракията да върви до 30 градуса и тогава почна да отделя патоки. По нататък ще варя и едно каче грозде, та да попитам дали мога да се доверя на този човек отново?
Благодаря предварително! :)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2013, 10:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2715
Местожителство: ''Survivor'' България
rikimiki написа:
Здравейте!
Вчера закарах едно каче сливи на един казан. Човека, който беше там е над 60 годишен, съответно ми вдъхна доверие. Но като тръгна да потича първака, го попитах дали няма да го отделим. Чувал съм, че се маха поне половин кило. Той като голям специалист ми обясни, че щом съм махнал костилките на сливите, нямало нужда. На мен ми стана странно и все пак поисках да махнем поне 250 мл. След това остави ракията да върви до 30 градуса и тогава почна да отделя патоки. По нататък ще варя и едно каче грозде, та да попитам дали мога да се доверя на този човек отново?
Благодаря предварително! :)

НЕ... :!:
:buch: viewtopic.php?f=15&t=2239&p=32143&hilit
viewtopic.php?f=8&t=1810&p=24535&hilit=

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2013, 10:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Сеп 2013, 08:05
Мнения: 3
Точно за това попитах, аз доста съм се интересувал, защото съм нов. Но някак не ми хареса целият процес...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2013, 11:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 419
щом имаш още едно каче - запази по-голям казан, сложи вътре джибрата и добави разредената до 25 гр. изварена сега ракия. При варенето отдели 1,5% от общите литри на казана първак, събирай до 50 градуса, останалото го събирай за паток до 35%, предполагам че още около 40 градуса ще потече белезникава мътна течност - ако стане това директно престани да събираш и те това е. Така хем ще имаш добре преварен материал, хем няма да загубиш от аромата.

Това го допълвам по-късно - не съм видял че второто каче е грозде... Щом е сливова аз не бих я пил така събрана... бих я преварил и тогава.


Върнете се в началото
  
 
 [ 4 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: krasy7, marinero_bg и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима