Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 21:22

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Мътна ракия
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2013, 21:33 
Offline

Регистриран на: 11 Ное 2013, 21:14
Мнения: 2
Добър вечер и наздраве на всички.
В събота сварих ракията и сложих дъбови стърготини уж за цвят. За пръв път го правя това нещо по препоръка на един съсед. Сложих стърготините в чорапогащници като преди това ги измих внимателно... След това напъхах чорапите в двете бидончето с прясна ракия и престояха така 48 часа. Днес ги махнах и забелязах, че ракията е помътняла... Моля да споделите дали се е случвало на някой и има ли начин да я избистря.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Мътна ракия
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2013, 00:59 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 266
Местожителство: Варна
И на мене ми е помътнявала от френски дъбов чипс. Казват , че предварително трябва да се кисне в топла вода за да се отделят лигнините. Аз си я изпих така-не ми пречеше, както и на компанията :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Мътна ракия
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2013, 11:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 473
Местожителство: Варна
Изчакай да видиш дали няма да се утаи тази мътилка.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Мътна ракия
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2013, 15:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Дек 2013, 17:53
Мнения: 10
Здравейте!!!!!Може ли малко помощ???Имам джибре от различни плодове круши джанки и грозде.Всичко беше наред с джибрето.Плода си падна надолу отгоре излезе бистра течност.Сложих да го сваря и изтече мътна и леко кисела ракия.Тръгна на 50 и аз го спрях някъде на 40 градуса.После си отделих и патока.Заредих същия материал пак обче незнам какво да правя с тази мътна и кисела ракия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Мътна ракия
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2013, 17:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
Е как какво, всичкия материал /ракия+патоки+първак/ пак в казана - на поправителен, разреждаш с вода да стане в казана 20 алк. градуса, слагаш сода за хляб да неутрализира киселината и вариш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима