Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 18 Окт 2017, 02:52 Дата и час: 18 Окт 2017, 02:52

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2014, 16:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Фев 2014, 13:25
Мнения: 3
Здравейте!При разчистване на мазето намерих ракия от 1995 година по всяка вероятност гроздова.Дотук беше добрата част.За съжаление баща ми е сложил вътре трески от черница и сега ракията има много тъмно кафяв цвят и неприятен вкус.Има ли надежда нещо да се направи.Мисля си ако я преварим дали няма да повредим и новия материал.Четох препоръките за въглен и белтък, но много е тъмна и вкуса и е не е приятен.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2014, 19:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 558
Местожителство: някъде в Хейтърландия
Налей 100гр. чиста ракия (без да е третирана с някакви "подобрители"), като следиш внимателно количеството слагай по малко от тази с черницата и опитвай.Може по някое време да ти хареса.Ако ти хареса запомни колко си сложил и ..воала. :)

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2014, 19:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2713
Местожителство: ''Survivor'' България
BREAKER написа:
Налей 100гр. чиста ракия (без да е третирана с някакви "подобрители"), като следиш внимателно количеството слагай по малко от тази с черницата и опитвай.Може по някое време да ти хареса.Ако ти хареса запомни колко си сложил и ..воала. :)

И аз щях да го посъветвам същото, ама ме изпревари :D

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2014, 21:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Фев 2014, 13:25
Мнения: 3
И това съм го мислила ама откъде толкова хубава ракия,че да я смеся с кафявата.Все пак ще пробвам малко количество да видим какъв ще е резултата.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2014, 21:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 23:29
Мнения: 262
Gin4o написа:
За съжаление баща ми е сложил вътре трески от черница и сега ракията има много тъмно кафяв цвят и неприятен вкус


Формулирай "НЕПРИЯТЕН" в какъв аспект неприятен ... мирише гадно остра вкус на дърво на спирт ....

_________________
Бирата сутрин е не само вредна , но и полезна!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2014, 21:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
А колко е количеството на ракията, и колко литров казан ползваш?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2014, 23:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Фев 2014, 13:25
Мнения: 3
Ракията е 15 литра.Никаква идея си нямам за казана.Никой не помни 1995 година къде е варена. Сега също нямаме казан.А за вкуса - мирише на дърво и на спирт. Вкуса е остър, а не мек като на отлежала ракия.


Върнете се в началото
  
 
 [ 7 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: gogovv и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима