Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 04:48

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Спешен вапрос
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2009, 17:14 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2009, 12:16
Мнения: 8
12 захар 8 е4емик 100 маиа 50 лимонтозу сте цтане ли кагете хора?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2009, 17:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Става.
На 12кг. захар слагаш 48л. вода топла от бойлера. Предварително пресяваш ечемика и го изплакваш с няколко води докато вземе да излиза чиста вода. Слагаш в бидона захарта и лимонтозуто наливаш топла вода и бъркаш докато се разтвори захарта, слагаш ечемика мериш температуратаа на разтвора трчбва да е 30-35гр. и слагащ маята /може да разтвориш предварително в 1л. топла вода 200гр захар и в този разтвор разтваряш 2 пакетчета мая, слет половин един час трябва да е почнало да ферментира и тогава го изливаш в общото количество/.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2009, 17:40 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2009, 12:16
Мнения: 8
m az napravih slednoto slogih 12 kg zahar raztvorena v 38 litra voda a otelno smesih 50 gr maia s 5 br limontuzo i malko zahar no vednaga gi slogih zaedno s e4emika v vodata a e4emika mi e v 4uval ot sezal taka ste stane li?
blagodaria predvaritelno


Моля, пиши на кирилица ( viewtopic.php?t=51 )

Превод с кредор ( http://www.kredor.com/lat2bg/ ) :
м аз направих следното сложих 12 кг захар разтворена в 38 литра вода а отелно смесих 50 гр мая с 5 бр лимонтузо и малко захар но веднага ги сложих заедно с ечемика в водата а ечемика ми е в чувал от сезал така ще стане ли? благодаря предварително


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2009, 20:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Стига да е рехав сезала да може да влиза водата свободно.
Три четири дни сутрин и вечер вади и пускай чувала по няколко пъти, да става нещо като разбъркване. И успех../да мериш с захаромера плътноста като стане 0%..вари/ :wink:
И да сподепиш резултата еи...

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2009, 22:02 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2009, 12:16
Мнения: 8
ахам благодариа фен сте споделиа разбира се мн благодариа сте се 4уем пак


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2009, 07:14 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2009, 12:16
Мнения: 8
awe fen ko stava ve4e 16 dena a zaharomera e na 10 dokoga spodeli?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2009, 13:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Извади бидона на слънце да се стопли вземи мая на доктор Йоткер 4 пакетчета слагай по малко и бъркай.
Ферментацията е спряла за това трябва да се повишиш температурата и да се сложи мая. За друг път да знаеш, ако не ти пада захарноста поне с един градус на ден значи нещо не е наред /най вероятно температурата на джибрата е ниска/ Нормална ферментация 22-25гр. за бърза ферментация 25-30гр.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2009, 18:26 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2009, 12:16
Мнения: 8
vednaga ste probvam no mislia 4e fermentaciata si varvi stoto balbuka kak mislish ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2009, 19:59 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1845
Местожителство: София
[mod="SiteAdmin"]Маймуницата повече няма да се толерира. Моля, те редактирай постовете си.[/mod]

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2009, 20:46 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2009, 12:16
Мнения: 8
добре добре сори


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2009, 22:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Освен с захаромер захарноста може да се определи по невролептияния метод /натапяш пръста в джибрата и го облизваш/ ако материала сладни значи има още захар, преврелия материал нагарча. Ако в материалати има културни алкохолни дрожди те щяха да ядът захарта и да се получава алкохол, въглероден двуокис и топлина. така че до сега трябваше да разградят захарта. Протича някаква тиха ферментация но явно не в правилната посока. Така че затопляй материала слагай мая на д-р Йоткер и трябва работата да стане.
chavdar_1976 къде държиш бидона?

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Юли 2009, 17:05 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2009, 12:16
Мнения: 8
на сианка пос саиванта сега захарноста е 5 запо4на да пада мислиа до 3-4 дена стане 0


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2009, 10:04 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2009, 12:16
Мнения: 8
stana 20 l rakiica 48 gradusa eto rezultata :P

[mod="SiteAdmin"]Чавдаре, вече имаше достатъчно предупреждения за маймуницата. Последният компромис беше предишния път.[/mod]


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима