Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 06:49

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2014, 19:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Апр 2013, 09:41
Мнения: 4
Колеги,след като се превърнах от консуматор вече в производител,реших да си купя дъбово буре.Врачеш ми е малко далеко,затова се насочих към "Бял дъб"-Плиска.Във форума има само едно мнение за тази бъчварница и то е малко да кажем неособено положително.Ако някой има впечатления от работите им,ще бъда благодарен да сподели!
Забравих да кажа.От Варна съм.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2014, 22:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2008, 18:35
Мнения: 248
Местожителство: София
Нямам информация за Бял дъб, но преди месец си поръчах 50л. буре/ 175лв. с италиански метален кран/ от Български дъб - Пловдив с. Скутаре. Не искам да звучи като реклама, но влязох в цеха разгледах машините и материала. Малките литражи се произвеждат от техен дъбов материал от майстор от Врачеш. Те основно произвеждат 225 л. , 238 л., 300л. бурета, като годишно правели 400-500 бр. и единични по малки по поръчка. Разговарях с главния майстор и ми обясни на дълго и широко за производството и отлежаването на дъбовия материала минимум 3 години и т.н. Все още не съм го пълнил, изчаквам новата продукция и тогава ще мога да дам по- пълна информация.
:prost:

_________________
Всичко зависи от количеството!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2014, 08:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Окт 2011, 15:48
Мнения: 111
Местожителство: Варна
Преди година и половина си взех буре от "Бял дъб" - 50л, средно изпечено.
Уговорихме се по телефона с Румен, след това и с бай Вълко колко да го изпече и след няколко дни се срещнахме в Цветния квартал за да си го взема.
Буренцето си беше съвсем читаво, закиснах го 2 дни със студена вода съгласно инструкциите на майстора и го напълних с вино. След втория ден (с вода) нямаше никакви течове.
Идеята ми беше бурето да се поумори с вино и след това да го ползвам за ракия.
В началото виното се натовари много бързо с дъб, но с течение на времето танините омекнаха.
В момента цените им са доста атрактивни, реално нямам нужда от друго буре, но се чудя дали да не инвестирам и да го скатая за други времена. За съжаление старите майстори са на изчезване.
Дано съм бил полезен, не съм свързан по никакъв начин с бъчварницата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2014, 09:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Апр 2013, 09:41
Мнения: 4
Благодаря,това ме интересуваше!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима