Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 24 Апр 2017, 10:41

Часова зона: Европа/София [DST]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2014, 17:30 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2014, 17:39
Мнения: 45
Колеги здравейте имам голям проблем
Преди един месец си сварих ракия и бях си намислил да си купя дъбово буре.
За един месец го оставих в бидон да отлежава пуснах му 7 8 летвички от черница,и няколко ореха по съвет на баща ми ушким ставало по меко...
И проблема го разбрах преди малко когато реших да източа ракията от бидона и да го сложа
в бурето.От начало всичко беше добре и накрая забелязах,че в дъното ракията е много мътна
но докато разбера вече бях сипал в бурето..Качвам снимки дайте съвет какво да правя?


Прикачени файлове:
Коментар на файл: Взех една чаша от горе на бидона за да видя как е на цвят
1.jpg
1.jpg [ 73.57 KiB | Прегледано 980 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2014, 17:31 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2014, 17:39
Мнения: 45
Източих от бидона около 10 литра и пак вземах да видя как е на цвят


Прикачени файлове:
2.jpg
2.jpg [ 58.9 KiB | Прегледано 978 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2014, 17:39 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2014, 17:39
Мнения: 45
Когато усетих,че дъното е много мътна спрях да пълна бурето,но беше късно и това е от бурето 30 л ракия


Прикачени файлове:
3.jpg
3.jpg [ 62.26 KiB | Прегледано 977 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2014, 17:45 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2014, 17:39
Мнения: 45
А това са последните 2 литра източени от бидона


Прикачени файлове:
4.jpg
4.jpg [ 52.76 KiB | Прегледано 975 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2014, 17:52 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2014, 17:39
Мнения: 45
Дали ще се избистри? Така да седи ли в бурето, или да го източа?Трябва ли да се притеснявам за бурето?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2014, 18:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 992
Местожителство: Плевен
Приятелче,този цвят не е от черницата,100 години да я държиш в бидона,няма да стане такъв цвета.Според мен,за всичко са виновни орехите.Няма да се избистри,тя не е мътна,оцветена е от йода в орехите.За бурето мисля че няма проблеми,но по-добре я източи от него,защото този цвят си е гаден :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2014, 19:16 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2014, 17:39
Мнения: 45
А с преваряване няма ли да се оправи ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2014, 21:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2581
Местожителство: ''Survivor'' България
Преварявай....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2014, 23:08 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6018
Местожителство: София
Дали пък просто няма да се утаи?-нали се е фракционирала,тоест на дъното е била най-мътна..
Аз не бих бързал с преварката...бих изчакал месец да престои в бурето.
Апропо нищо за вкуса не се споменава-как е на вкус?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2014, 23:28 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2014, 17:39
Мнения: 45
Източих го от бурето.По вкуса няма никаква разлика,както си беше е.Последно изглежда така :@
И нещо друго разбрах,че не винаги по големите на възраст знаят по добре от младите :)Казвам го защото идеята за орехите беше на баща ми :)


Прикачени файлове:
6.jpg
6.jpg [ 73.46 KiB | Прегледано 899 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2014, 07:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Сеп 2014, 18:41
Мнения: 220
Ако причината са орехите... йода.... си мисля, че ще окаже някакво влияние на дървеното буре. :idea:

_________________
Не се страхувай да търсиш и опитваш. Не забравяй, че Ноевият ковчег е направен от аматьори. Професионалистите са направили Титаник.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2014, 10:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Авг 2009, 12:59
Мнения: 91
Местожителство: София
Моето мнение е да я филтрираш или през филтърна кана /има много вече на най-различни цени вече/ или през филтърна хартия няколко пъти ако трябва. Ако няма ефект то преварката си е валидна като краен вариант.
Успех. :lab:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2014, 18:12 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2014, 17:39
Мнения: 45
Филтрирах един път през кърпа после 2 пъти през памук и резултата е


Прикачени файлове:
44.jpg
44.jpg [ 92 KiB | Прегледано 812 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2014, 18:14 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2014, 17:39
Мнения: 45
Но е голяма играчка трябва да има друг начин с по-бърз резултат


Прикачени файлове:
55.jpg
55.jpg [ 66.05 KiB | Прегледано 812 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2014, 18:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2581
Местожителство: ''Survivor'' България
starsex написа:
Но е голяма играчка трябва да има друг начин с по-бърз резултат

Ако на вкус е добре май ще се разминеш с преварката.
А относно по бързия резултат...... покани ни на гости :lol: :lachtot: :D
ще те отървем от това гайле....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима