Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 09:48

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Отлежаване
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2015, 20:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2014, 22:09
Мнения: 71
Местожителство: Пазарджик
Здравейте колеги,
имам един такъв въпрос,може би вече обсъждан,но...поставил съм черникови трески в ракията и ме интересува колко време може да останат там и дали няма нещо да навредят ,ако евентално останат повечко!
Благодаря предврително.

_________________
Дебилна дружина планина повдига! ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Отлежаване
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2015, 21:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Черниковите ''трески'' нито добавят аромат, нито добавят вкус, те са само за
оцветяване на ракията. Така че следи цвета на ракията и когато ти допадне махай треските.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Отлежаване
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2015, 21:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2014, 22:09
Мнения: 71
Местожителство: Пазарджик
Мерси,мислех си ,че може би имат и някакви полезни качества,но...! :)

_________________
Дебилна дружина планина повдига! ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Отлежаване
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2015, 22:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Фев 2008, 20:15
Мнения: 153
Местожителство: Sofia
MONI BARONA написа:
Черниковите ''трески'' нито добавят аромат, нито добавят вкус, те са само за
оцветяване на ракията. Така че следи цвета на ракията и когато ти допадне махай треските.

В голяма грешка си! Черницевите "трески", изсушени и препечени дават много специфичен и силен аромат. Тази година го изпробвах и останах изумен. Не мога да твърдя, че ми харесва повече от аромата на дъбовия чипс, но е приятен и наистина е коренно различен.
Bar_n написа:
...поставил съм черникови трески в ракията и ме интересува колко време може да останат там и дали няма нещо да навредят ,ако евентално останат повечко!

Към 10/01 разредих само част от наложеното. Друга част още отлежава с треските (от началото на декември). Цветът отдавна не се променя, но за вкуса реших да рискувам и да изчакам още. Ще пиша за резултата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Отлежаване
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2015, 01:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
paro_k написа:
В голяма грешка си! Черницевите "трески", изсушени и препечени дават много специфичен и силен аромат. Тази година го изпробвах и останах изумен

И какъв е този аромат? За пръв път го чувам :? Виж някакъв привкус на карамел може да се получи а ма само на изпечените трески.....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Отлежаване
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2015, 08:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2014, 22:09
Мнения: 71
Местожителство: Пазарджик
E,моите не са препечени,а само малко преварени,но пак пуснаха доста цят...мирис някакъв не усещам за сега,а и не съм я опитвал още на вкус такава,оцветена... :)

_________________
Дебилна дружина планина повдига! ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Отлежаване
МнениеПубликувано на: 12 Фев 2015, 21:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Фев 2008, 20:15
Мнения: 153
Местожителство: Sofia
MONI BARONA написа:
И какъв е този аромат? За пръв път го чувам :? Виж някакъв привкус на карамел може да се получи а ма само на изпечените трески.....

Не мога да опиша аромата, но наистина е много по-различен от дъбовия. За ванилия, карамел и т.н. и аз се надявах, но... не усещам такива.
При изпичането се съобразявах с каченото от бай Татас - viewtopic.php?p=44698#p44698, ама не съвсем :) По-точно - на пара стояха 2-3 часа, не повече.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Отлежаване
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2015, 13:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Онази рецепта е за дъб - viewtopic.php?f=9&t=309&p=49435#p49435


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Milen22, nipresi, power4o_s и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима