Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 24 Окт 2017, 05:44 Дата и час: 24 Окт 2017, 05:44

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2009, 20:57 
Offline

Регистриран на: 25 Авг 2007, 15:35
Мнения: 9
Местожителство: Търговище
Сварих си малко джанковица но за беда не съм я налял в добре изчистени съдове, и гледам след седмица станала лилава.Може ли да се избистри пак по някакъв начин.Оцветяването е от вино?

_________________
...и наздраве


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2009, 21:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Юли 2009, 10:55
Мнения: 16
Местожителство: София
Активен въглен, но той премахва и аромата.Но сложи повече всичко ще почернее после през филтърна хартия, процеса е бавен , но има ефект.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2009, 21:22 
Offline

Регистриран на: 25 Авг 2007, 15:35
Мнения: 9
Местожителство: Търговище
От аптеката ли го вземам и колко да сложа на 10 л.? Филтърна хартия от къде да набавя?

_________________
...и наздраве


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2009, 10:07 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 1010
Местожителство: София
В какви съдове си я налял - стъклени, пластмасови? Какво е имало преди в тях? Цвят лилав?!?

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2009, 11:04 
Offline

Регистриран на: 25 Авг 2007, 15:35
Мнения: 9
Местожителство: Търговище
В пластмасови преди това е имало вино мерло

_________________
...и наздраве


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2009, 14:33 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 1010
Местожителство: София
Пробвай с активен въглен, но според мен няма да успееш да я обезцветиш.
И още нещо, съхранявайте ракията в съдове от стъкло, неръждавейка или бурета. Забравете я тази пластмаса.

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2009, 15:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 554
Местожителство: г. Русе
друг вариант е преварката...

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2009, 23:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Юли 2009, 10:55
Мнения: 16
Местожителство: София
От аптеката се взима въглена, пробвай с по -малко количество ракия ,за да се ориентираш кое , как , и какво.Филтърната хартия незнам , аз си имах от години изостанала.Аз също обмислям как да си направя някакъв филтър , имаше писано по таз тема из форума.Защото като сипя въглена в ракията после много бавно се прецежда, последния път си играх 2 часа за 1 литър.Но пък постигнах това което искам ракията ми беше оцветена с черница и то в доста тъмен цвят като уискито, а след това остана напълно безцветна като вода.
Пробвах се да уловя въглена с памук и тензух , но почти нищо не се получи, ообмислям варианта за филтър с някъв пясък , но сега нямам време за експерименти.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2009, 07:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2008, 21:22
Мнения: 99
Местожителство: Монтана БГ
Тия 10 литра вземи ги превари , остави химията !По-бързо, по-евтино и най-сигорно! :shock:

_________________
Казват,че алкохола не решава проблемите.
И млякото не ги решава,но никой не го е казал!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2009, 09:13 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 1010
Местожителство: София
Филтърна хартия продават по магазините за химическо (лабораторно) оборудване и консумативи. С почти същият успех могат да се ползват филтри за кафеварки. "Проблемът" на активният въглен е, че неутрализира в много по-голяма степен ароматите на ракията, не толкова цвета.
Ако имаш възможност направи една преварка. Ако нямаш, пробвай с въглен. Другият вариант е, ако не е много лилава, да я оцветиш с черничеви или дъбови трески.

Успех!

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2009, 11:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 558
Местожителство: някъде в Хейтърландия
Че колко са 10л.,докато разбереш какво да правиш ще си ги изпиеш...но със приятели!!! :D :D :D


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Сеп 2009, 11:40 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 282
Най хубаво да им кажеш че е от СИНИ сливи за това е синя. Иначе сериозно най-добре е преварка.


Върнете се в началото
  
 
 [ 12 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: gogoh и 0 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима