Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 10:35

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2015, 11:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Сеп 2015, 12:52
Мнения: 1
Здравейте,

Вече от доста време чета във форума и имам малко въпроси.
Сложил съм на 2 места по 100кг круши. Всичко подготвено според съветите във форума :buch: . Крушите са смляни, захарност докарана до 20%, подкиселено до 3 - 3.5, дрожди, активатор и тн. Ферментацията си върви.

Сега за дестилацията:
Казанът ми е 120л алембик. Доколкото четох, че при толкова гъст материал е най-добре да се направи двойна преварка.
Първата разредена с вода, за да не загори. Отделям 500мл първак. На колко градуса горе долу да отсичам патока :?: То като цяло ще тече с доста нисък градуц през цялото време.

Втората - средната фракция от първата + малка част от джибрето, което не съм сложил в първата. Тук не слагам паток от първата преварка, нали така?
Отделям 1л първак и накрая паток. Кога отсичам за патока :?:

Патока от двете преварки мога ли да го слагам в първата преварка на следващото зареждане :?:
На кое се казва сирец и за какво е :?: Гледам, че е с нисък градус.
Защо на схемата първакът и патокът отиват на едно и също място - обратно в казана :?:


Ръководя се от тази схема :

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2015, 22:35 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 874
Местожителство: Плевен
Първите варки събираш от край до край без да отделяш нищо.При преварката отделяш първака,500-600 гр.и я спираш на 45 градуса.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2015, 10:21 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
Схемата прилича на метод на Мартел...

viewtopic.php?f=8&t=898&hilit=%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BB

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: kokoh53, szlankov и 12 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима