Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 26 Сеп 2017, 18:03 Дата и час: 26 Сеп 2017, 18:03

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: правене на ракия
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2009, 23:01 
Offline

Регистриран на: 02 Окт 2009, 21:44
Мнения: 7
Местожителство: Търговище
искам да си направя гроздова ракия без да правя вино,някой ако знае да пише


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2009, 00:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 547
Местожителство: някъде в Хейтърландия
ejko написа:
искам да си направя гроздова ракия без да правя вино,някой ако знае да пише

Добре дошъл колега,за тези въпроси използвай търсачката.Има толкова много че ......... :) ;)
Поздрави , т.е. наздраве!!! :) :) :)

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2009, 09:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1876
Местожителство: Varna
Трябват ти бидони,машинка за мелене на грозде, захаромер.
Смилаш гроздето и пълниш бидоните две педи под гърлото,мериш захаярноста на шарата ако е 19-20% е добре, ако не добавяш захар като разтвориш в шара, зада вдигнеш с един процент захарноста на 100л. материал ти трябва 1кг. захар. Бъркаш сутрин и вечер, две седмици. След това слагаш върху материала наилон и затваряш капака но не плътно. Коигато захарноста падне на 0% може да вариш.
Зада не бъркаш материала може да си направиш решетка от дъски която да затиска шапката /люспите които изплуват/.
Може да се добави и вода и захар в съотношение 4/1, като на всеки килограм захар се добявя 1пакетче лимонтозу. Захарта не трябва да е повече от 10кг. за 100л. материал. НАЙ-ДОБРАТА РАКИЯ СТАВА САМО ОТ ГРОЗДЕ.
Материала може да се засее и с култивирани дрожди за по добър резултат, в смляното грозде се слага серниста киселина 1гр. на литър материал и най-рано след два часа се слагат дрождите.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2009, 22:32 
Offline

Регистриран на: 02 Окт 2009, 21:44
Мнения: 7
Местожителство: Търговище
материалат мие на шестия ден сутрин ивечер го бъркам премерих захарноста показва 0 но се вижда че има още ферментация какво да правя да изчакам да отмине ферментацията и тогавали дая сваря


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2009, 22:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 547
Местожителство: някъде в Хейтърландия
ejko написа:
материалат мие на шестия ден сутрин ивечер го бъркам премерих захарноста показва 0 но се вижда че има още ферментация нанво да правяда изчакам да отмине ферментацията и тогавали дая сваря

Изчкай да се успокои (това е тихата ферментация),няма смисъл да бързаш. :)

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2009, 22:44 
Offline

Регистриран на: 02 Окт 2009, 21:44
Мнения: 7
Местожителство: Търговище
благодаря за отговора колега,нов съм в този бранш и сега се уча. :prost:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2009, 22:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 547
Местожителство: някъде в Хейтърландия
ejko написа:
благодаря за отговора колега,нов съм в този бранш и сега се уча. :prost:

Всички се учим,не само ти. :) :sauf:

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
  
 
 [ 7 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: free и 37 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима