Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 14:57

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2016, 19:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Ное 2011, 22:48
Мнения: 14
От 20-25г.си варя ракия от гроздови джибри,(от 300кг мерло-изпито вино). (ферментация със захар-обикновено 50кг), и при започване събиране на протеклата ракия, се появи неприятна миризма! При консултация с комшията и отваряне на казана-дъното е загоряло(хванало нагар! Целият ми труд и пари за захар отидоха на вятъра. Защо се получи това тази година-досега не ми се е случвало? Нека специалистите да ми кажат причините за загоряване на казана. Предварително благодаря. Бъдете живи и здрави.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2016, 19:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2508
Местожителство: ''Survivor'' България
A беше ли измит казана от предното варене? Питам защото има случаи когато казана се източва
от предното варене а огъня си гори от долу макар и слабо, е точно тогава когато останат
някакви люспи те загарят мигновено без да забележиш.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима