Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 10 Дек 2016, 20:38

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2011, 01:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Май 2011, 09:47
Мнения: 57
Ами проблемата се яви от това, че филма е директно преведен и оргиналният звук е почти орязан. Мисля, че преводачите доста са претули нещата, ако забелязваш в същата тази втора част (на 8.32) казват "тя (сградата) е пълна с уйски тежащо цели четири цяло и петстотин тона" ??????

Иначе - да, долкото може да се чуе нещо този с бежовият панталон на 12.02 като че ли казва 30%. Филма обаче го няма на ютюба да се чуе в оргинал.

Ето един клип за история на уйскито, част 3 в случая, където даже изписват, че загубата е 2.3.% (на 6.39).

http://www.youtube.com/watch?v=orzRX26n ... re=related


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2011, 07:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Аз съм склонен да вярвам на преводачите.
От какво зависи изпарението на алкохола съхраняван в дървени бъчви от влажността на околната среда и от температурата.
Колкото е по висока влажността толкова по-малко е изпарението и обратно ниска влажност по-голямо изпарение.
Температурата при висока температура голямо изпарение и обратно.
Двата филма разказват за уискита отлежаващи при различни климатични условия едното в Англия другото в Тенеси.
Нормално е в Тенеси лятото да става по горещо, а и тези 30% загуби ги дават за уиски отлежало на последният етаж на хранилищата също така за целият период на отлежаване от 4 до 7 години. В клипа който rumcais посочи 2,3% загуби са за една година също така тук не е отбелязано къде се съхраняват буретата, ако са в маза.
Тъй като се отклонихме от зададената тема в началото rumcais какво ще кажеш Преварка - мит или реалност е ?!

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2011, 17:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Май 2011, 09:47
Мнения: 57
Последно по "извънтемата". От доста време съм добре с английския и уверявам те виждал съм доста груби грешки. Не искам да кажа, че някой е некадърен, вероятно макар и професинални преводачи, те са притиснати от "български работодател" и знаем за какво иде реч.

Чисто логически си мисля, че 30% от една 220 литрова бъчва идва към 60 литра.При няколко стотин бъчви, горе трябва да изглежда като спиртна сауна. Добре ... това беше само малко мозъчна гимнастика.

По темата. Не съм пробвал преварка, но скоро ще. Наскоро варих ракия само от вино което баща ми е събирал за последните няколко години. Той не може да пие, че нещо щитовидната жлеза .... Като на всяко шише е слагал и няколко зърна ечемик уж за газиране. Да ама след няколко години по не знам каква причина червената съставка на виното е почнала да се утаява или полепва по стените на бутилката. Като ги сипвахме имаха странен дъх и леко далечно на оцет и сложихме сода. При варенето към края изпуснах повечко от опашката и влезе дъх като на пушек и прегоряло.

Та сега ще го пускам с джибри дано поемат малко от миризмата и ще внимавам към края.

Или това не покрива точно темата. Може би имате впредвид едно и също количество да се превари двойно без да се меша с друго.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: bobos, ss101 и 13 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима