Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 08:40

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2009, 23:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Да и не ги пълни до горе, да са пълни някъде до скоса, за да има ракията поголям контакт с въздуха.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2009, 10:51 
Offline

Регистриран на: 21 Ное 2009, 13:36
Мнения: 16
да аз така ги пълня само вчера едната бутилка и до половината на скоса отиде ама ще я пиинем :D да се изравни ,Благодаря за съвета брато :prost: :sauf:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2009, 01:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Истината е че резлтата от тая работа се усеща след 1 година :megagrin:
За това пртави повече ракиика :!:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Ное 2009, 00:50 
Offline

Регистриран на: 21 Ное 2009, 13:36
Мнения: 16
абе ще сложа кам 20 шишета ракия пък ако някое изтрае повече от 5 години бива :megagrin: няма ще гледам да има 4-5 шишета поне да стоят 7-8 години :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2009, 00:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
beff написа:
Абе гледай да сложиш ракия в шишетата, то за другото е ясно че ще направиш каквото си си намислил!! Виж тука това е за сливова ракия но може да стане и за гроздова.viewtopic.php?f=8&t=162&p=1984&hilit=%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D0%B2%D0%B0#p1984



Пробвах я тази рецепта.Ракията мирише на лекарство.Особенно при препоръчаната дозировка. Ако се сложи концентрат няколко пъти по-малко, може и да се пие, но все пак е въпрос на вкус.

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2009, 15:14 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 262
Местожителство: Хасково
Лошото е ако няма какво да сложиш в шишето за ракия. А иначе в шишето с ракия не слагай нищо. :)
Аз например, сварената ракия е държа отворена в бидон с десетина парченца изсушено бяло меше/ въпреки че имам черничеви буренца/ около месец и след това бутилирам. Въобразил съм си ,че става по мекичка , а и загубите са далеч по-малки от престой в бурето.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Дек 2009, 22:29 
Offline

Регистриран на: 19 Окт 2009, 09:17
Мнения: 8
Аз зареждам в бутилки от 1,5 литра, като слагам по 2-3 парчета от черница и оставям да отлежава. От дървото си пуска цвят до определен оттенък на кафявото и повече не потъмнява, като постепенно ракията омеква и става по пивка. Пробвал съм и с дъб и акация, но най ми харесва вкуса който ракията придобива от черницата. преди около 12 години, дядо ми извади една 20 годишна крушова ракия, за която каза че била загоряла и я "забравил" в мазето. След първата чашка от 50гр., не можах да се изправя от масата, макар да не бях пил нищо друго. Така че, времето за отлежаване е най-важния фактор, от който се влияе вкуса на една ракия. :smoker:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Дек 2009, 23:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
Добрата ракия в шишето може и да стане по-хубава,но боклук ракия няма да се подобри!!!
От пръдня боя не става. :lachtot:

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Дек 2009, 21:07 
Offline

Регистриран на: 21 Ное 2009, 13:36
Мнения: 16
заредил съм ги шишетата и броя им се увеличава в колекцията :D обаче немога да намеря от черница от дърво вътрешно така не искам клони да намеря да го изсуша да сложа няколко трески или акация , някаде не продават ли така трески готови ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Дек 2009, 03:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
:shock: ами дървесина търси от черница... да речем в някое "топливо". и най добре провай със дъбови стърготини

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 12:08 
Offline

Регистриран на: 21 Ное 2009, 13:36
Мнения: 16
Да ви споделя някои резултати от шишетата с ракия.Гроздова без цвят в шишета. Шишето със черупки от орех пуска цвят и аромат на орех много добре стана. В шишето в което сложих сушена кайсия плодче едно пусна много хубав аромат но почти никакав цвят аромата е много хубав като на водка абсолют ванилия отива много приятно. В Шишето с 1 плодче сушена синя слива пусна цвят и аромат приятен. В шишето с черница пусна цвят жълто -кафяв и аромат малко. Сега търся други трески да намера да сложа в едните шишета мисля да пробвам със черупки от бадем ... би трябвало да стане нещо интересно :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима