Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 22:21

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 203 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2016, 19:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
Жоро написа:
Не помътня!!! Тоя път не помътня!
Жоро... колега...
ако ти помътнее ракията значи има нещо не редно в нея.Казвам ти го съвсем колегиално,
без да се сърдиш :D Чиста ракия разреждам(пред тебе) дори с чешмяна вода.... никакво размътване.....
Пс хваля се.. :lachtot: :lol: :prost:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2016, 20:10 
Online
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 673
Тук МОНИ е абсолютно прав! :2thumbs:

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2016, 22:18 
Offline

Регистриран на: 28 Юли 2014, 12:14
Мнения: 2
Местожителство: Плевен
Здравейте!
Толкова години ви чета... и анализирам... и не смея да дам мнение!
Но днес не издържах и абсолютно подкрепям мненията на MONI BARONA и VTV!
Чистата ракия (каквото и да разбирате под това описание) не помътнява, не опалисцира, дори и разредена с чешмяна вода.
Аз лично, отдавна не разреждам моята - на колкото излезе общото количество 57-54-52 градуса... след година градуса е паднал поне с 2. На който не му е пивка (няма такива случаи), може да си я разрежда с лед и т.н...

Радвам се, че в този форум се стремите да търсите ИСТИНАТА в КАЧЕСТВОТО, а не в количеството!

Бъдете здрави и наздраве!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2016, 22:22 
Online
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 673
Добре дошъл на нашата маса! :)

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2016, 23:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Мар 2015, 16:59
Мнения: 73
Местожителство: София
Добре дошъл колега,
Имаме тук и доста колеги с дестилати над 70 градуса и разреждането е повече от желателно :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2016, 23:53 
Offline

Регистриран на: 28 Юли 2014, 12:14
Мнения: 2
Местожителство: Плевен
Ще ми простите... :)
Изчел съм всички теми, във всички раздели на форума (не гледайте регистрацията - тя е втора)
Та, мисълта ми е, че няма как с 3-4 изречения да кажа ВСИЧКО, каквото искам да кажа...
Да започна отнякъде:
Дестилати на 70 градуса :D (и нагоре) се НУЖДАЯТ от разреждане!
(още едно мнение, което подкрепям!) :megagrin:

P.S. Да не ме разбере някой погрешно - първата ми регистрация е по-отдавна, а втората е по "технически" причини - но това е второто ми мнение изобщо във форума.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2016, 09:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 470
Местожителство: Варна
MONI BARONA написа:
...Казвам ти го съвсем колегиално,
без да се сърдиш...


Не се сърдя Мони! Искам да разбера ЗАЩО! Ракията е една и съща.

Жоро написа:
....Не знам от кое е. От водата ли, от изравняването на температурите ли от това, че налях ракията във водата ли, не знам...
[/quote]

И още една разлика, тази, същата е отлежавала в дъбово буре почти 11 месеца.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2016, 10:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
Жоро написа:
Не се сърдя Мони! Искам да разбера ЗАЩО! Ракията е една и съща.
Нещо механично е :? От стафидите; от бурето може да е; Хубавото е че не е от дестилацията и хич да не ти пука пии си я със здраве :prost:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2016, 10:54 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 266
Жоро потъмняването е от стафидите които си сложил вътре. обработват ги с някакви мазни химикали за по-добра издръжливост и против болести. За това преди да ги сложич в дестилата се минават през гореща вода.

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2016, 11:29 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1103
Местожителство: Дупница
Преди време бях писал някъде във форума , че за да не се слепват стафидите се напръскват с фин слой мазнина. Това предотвратява и прекомерното им изсъхване. Най-вероятното обяснение за помътяването на ракията на Жоро е именно тази мазнина. Внимавайте когато купувате стафиди от които ще правите ракия - ако срокът им на годност е изтекъл това най-вероятно означава че мазнината с която са покрити вече е гранясала и ракията ще мирише гадно!

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2016, 08:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 470
Местожителство: Варна
Мам..... и!!! Пак помътня! :explode: Както си стоеше бистра в бутилките и помътня. Помътня и мътилката започна да се утаява. За мен само стафидите са виновни. Тая година без тях. Като я прекарам през два хартиени филтъра от кафемашина и се избистря, ама ме дразни. Както и да е и тя ще свърши. Колко са 30 л на 62*. :zauf2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2016, 10:07 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1103
Местожителство: Дупница
Жоро, догодина пробвай да си направиш сам една шепа стафиди - без химикали и без мазнина! :) И пробвай отново, но само в един литър! И после да не забравиш да напишеш какво се е получило! :prost:

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2016, 10:33 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5784
Местожителство: София
Защо догодина,то и сега има десертно грозде без семки..отива във фурната за 13-14 часа и воала-стафидииии.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2016, 10:39 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1103
Местожителство: Дупница
- Ами защото толкова ми е акъла! :datz:

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2016, 12:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Окт 2014, 15:36
Мнения: 60
Местожителство: София
ilu6a написа:
Защо догодина,то и сега има десертно грозде без семки..отива във фурната за 13-14 часа и воала-стафидииии.


Кеф цена няма ама 14 часа да печеш една шепа ...... Няма ли някакви био мио без ГМО и т.х. които да стават? В лъскавите хипермаркети нали имат стелажи с такива стоки, обикновено на дубъл цена но пак е по добре от 14 часа печене.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 203 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима