Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 08:14

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2009, 23:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Сеп 2009, 19:32
Мнения: 10
Местожителство: Pazardjik
Здравейе, на всички. На няколко места вече чета за "отлежаване" на ракията чрез аериране с въздух, посредством компресорче за аквариум. Имам голямо желание, да пробвам. Ще бъда много благодарен, ако някой, който има опит в тази технология, сподели как точно се извършва. Трябва ли ракията да бъде разредена, колко време се подава въздуха и т.н. Благодаря предварително на отзовалите се.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2009, 03:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Пробвай през 3-2 дми за 2-3 часа. Задължително остави едно шише с ракия която не е аерирана зада имаш база за сравнение. Но важното е какви материали ще използваш и в помещението при аерирането да няма някъкви миризми. Ако нямаш тънка стъклена трабичка която да потопиш в ракята вземи маркуче от система /то не мирише на нищо/. Хубаво е да използваш камаче зада станат балончетата по ситни, но гледаи да не е оцветено, защото може да пусне боя в ракията. Важно е и вибратора да не излячва някъква миризма на пластмаса. :prost:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2009, 21:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Сеп 2009, 19:32
Мнения: 10
Местожителство: Pazardjik
А има ли значение, дали ракията е разредена.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2009, 22:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Щом сия разредил вече няма.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2009, 19:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Сеп 2009, 19:32
Мнения: 10
Местожителство: Pazardjik
Благодаря за съвета.......запретвам се!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 20:02 
Offline

Регистриран на: 12 Дек 2009, 14:08
Мнения: 6
Колега, моля те, когато приключиш да напишеш какво е станало, защото и аз се замислям за изпробвам това чудо. Успех!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2010, 22:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Сеп 2009, 19:32
Мнения: 10
Местожителство: Pazardjik
Колеги, с аерирането на ракията, мисля, че постигнах добър резултат. За около 30дни, се получи чувствителна разлика. Отделих едно шише, а 10-тина литра ги "бълбуках" всеки ден по 15-20мин. Най-трудно намерих камъче за разпрашаване на въздуха на финни мехурчета. Тези, от аквариумите се разтварят във спирта и стават на пясък. Един приятел ми даде някаква китайска пемза и с нея и система за кръвопреливане се получи идалено пазпрашаване на въздуха. Ракията омекна чувствително, но ще продължа експеримента докато направи 2месеца.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2010, 05:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Stenli53 алкохолният градус на пробата и на аерираната ракия сега различава ли се.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2010, 03:28 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 262
Местожителство: Хасково
За ракията не знам , но за виното тук има едно чудо ,през което прекарваме отлежало вино . Бместо да го чакаме в чашата 15 минути да се аерира. Ако е същото , вземам го. Ама като ви чета същото е като че ли.
Щото аз не чакам в БГ вино да отлежи.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2010, 11:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Пусни някой линк да го видим какво представлява.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2010, 17:08 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 262
Местожителство: Хасково
името е vinturi
essential wine aerator
http://www.vinturi.com
Отворете сайта и ще се изясни всичко. Струва около $40


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2010, 20:49 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1120
Местожителство: Дупница
Бай Драган написа:
името е vinturi
essential wine aerator
http://www.vinturi.com
Отворете сайта и ще се изясни всичко. Струва около $40


Не е това ... Това си е за вино - не е тайна че се препоръчва виното да не се отваря непосредствено преди консумацията , а малко по-рано - не зная точно колко ! Половин час ли , повече ли ?! Та това приспособление решава точно проблема с непосредственото отваряне на бутилката - мисля че е подходящо за ресторанти...

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2010, 12:34 
Offline

Регистриран на: 26 Фев 2009, 16:35
Мнения: 43
Местожителство: Montana
Stenli53 мен също ме интересува градоса на аерираната и затворената ракиядали се разминава и с колко ако е така ?! :?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2010, 08:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Сеп 2009, 19:32
Мнения: 10
Местожителство: Pazardjik
Отсъствах известно време, за което се извинявам предварително. Относно градуса след аерирането искам да споделя, че съществена разлика няма (ако може да се вярва 100% на домашните спиртомери). На 10л. ракия, градуса е спаднал с около 1" след около 40 дневно аериране. Но какво е това в сравнение с вкуса. От тази година започвам да третирам по този начин всяка сварена от мен ракия. Препоръчвам на всички ценители да пробват метода.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2010, 09:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Stenli53 в аерираната ракия имаше ли чипс, защото при процеса на аериране е добре да има и дърво тогава неговите екстракти ше се окислят и ще се получи по добър резултат от колкото след това да оцветяваш.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима