Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 08:36

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 15 Яну 2010, 12:08 
Offline

Регистриран на: 15 Яну 2010, 11:44
Мнения: 1
Привет,
Та направо - Имам 6 л домашна гроздова ракия с кисел вкус. Има ли начин за оправяне без преварка. Четох някъде в нета за добавяне на калциев карбонат, но нещо не разбрах дали трябва да се преварява.

Благодаря предварително


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Яну 2010, 13:07 
Offline

Регистриран на: 08 Окт 2009, 17:10
Мнения: 32
Преваряване!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Яну 2010, 13:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
bobishark става но остава вкусъ на сода. Пробвай първо с 100-200 гр. сложи съвсем малко на върха на чаена лъжичка, разбъркаи пробваи ако няма ефект добави още малко и т.н. зада хванеш горе долу дозата, ако вземе да удря на сода не изхвърляи пробата остави я в отворен съд да престои 24ч. пробвай я пак, ако ти хареса направи цялата. Може да добавиш захар на литър 1/3-1/2 чаена лъжичка, карамел или 1/2 чаена лъжичка мед, за да прикриеш вкуса от содата.
Кисела ракия става от кисела джибра ако преди варенето не се сложи хлебна сода.
Аз слагам профилактично на всяка джибра. 4 пакетчета на 100л. :prost:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима