Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 20:48

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 07 Мар 2010, 17:24 
Offline

Регистриран на: 04 Мар 2010, 10:26
Мнения: 6
Търся казан където да свъря джибри от 500кг грозде. Джибрите са в София. Трябва ми казан от София или околноста. Аз мисля, че джибрите ще са около 150кг. Виното ще го източа защото е хубаво.
Някой ако знае къде има селски казан да пише. Благодаря предварително. Сефте ще ми е..


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Мар 2010, 17:52 
Offline

Регистриран на: 17 Ное 2009, 15:52
Мнения: 64
Сложи му захарен сироп, като източиш виното, тъй като само от шлюпките не чакай кой знае каква ракия (няма да ти е оправдан масрафа по варенето). Ако пък вариш виното ще получиш много качествена ракия. Така че прецени преди да вариш да няма :wallbash:


Последна промяна simeonov_74 на 09 Мар 2010, 14:20, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Мар 2010, 21:37 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Знам, че в с.Мрамор има казан, но къде е точно, и дали става не защо...

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 14:55 
Offline

Регистриран на: 04 Мар 2010, 10:26
Мнения: 6
Вмомента в мазето ми е 14градуса. Ако сложа захар и вода мисля че няма да се появи ферментация.
Обиколих няколко села към Елин Пелин но всички казват че нямат обществени казани.
За Ферментация е нужно 20градуса а аз имам само 14.1г


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 15:11 
Offline

Регистриран на: 17 Ное 2009, 15:52
Мнения: 64
Тогава изчакай малко, все пак е 10 март, не е 10 януари. Ако пък толкова бързаш помисли как да вдигнеш температурата в помещението.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2010, 11:41 
Offline

Регистриран на: 04 Мар 2010, 10:26
Мнения: 6
Търся казан да си сваря ракия. :help: близо до София


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2010, 12:10 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
Проверих чрез познати...за съжеление в Елин пелин и Нови хан няма...Утре ще имам информация за другите наоколо населени места.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Мар 2010, 09:16 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
По последни данни един от малкото обществени действещи казани се намира в Герман.Но така ми обясниха къде се намира че ....няма да ми стигне тук полето да опиша...
Така че предполагам че ако се отиде до там и се пита някая баба...дядо,те ще ви упътят.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2010, 23:03 
Offline

Регистриран на: 04 Мар 2010, 10:26
Мнения: 6
Днес сварих ракия в казан от 250л. в гр.Банкя. Казаните са два 250л и 160л. Ракията стана много мека и с хубав арумат. Материала беше от грозде 200кг жибри и пусна близо 30кг ракия. Без да слагам захар и нова ферментация.
Отначало тръгна на 30градуса и постепенно се усилваше до 55градуса. Попринцип като съм варил преди тръгва винаги най-силната в началото а при мен не е така. Сигурно е защото материала е естествен без добавка на захар и вода. За информация в гр. Сливница имало 350л казани и цената е 50лв. :furz: Успехи на всички аз за тази година се разписах.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Фев 2013, 16:05 
Offline

Регистриран на: 24 Фев 2013, 15:55
Мнения: 1
Здравейте приятели!
Съживявам една доста стара тема, за да не пускам нова същата.
Та и на мен тая година сигурно ще ми се наложи да варя ракията в София.
Може ли да ми дадети някакви координати на този казан в Банкя или телефон, че де не обикалям като... да търся, а и този казан от стария тип ли е или от новите с тръбата отгоре вместо голам капак.
А ако някой знае и друг казан в околноста, ще съм благодарен да ми каже.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Мар 2013, 15:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Мар 2013, 15:50
Мнения: 7
Казан в с . Пасарел - тел. 02/9924217, моб. 0898516430 - Евгени

Казан в с. Кокаляне - тел. моб. 0885285310 - Тишка


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2013, 19:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Апр 2013, 18:33
Мнения: 25
много добър казан е в село Мрамор, 2х200 литра са, обслужват се много лесно, човека се казва Апостол и заедно със сина си помагат на 100%. Варил съм там и съм доволен.

Асен


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2013, 10:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Окт 2011, 17:25
Мнения: 26
Здравей те.
Днес се обаждах да разпитам за казана в с.Кокаляне. Там вече няма казани. Откраднали са ги всичките.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Май 2014, 09:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 07:46
Мнения: 6
Споделете телефон или координатите на тези казани в с.Мрамор и Банкя .

:)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Май 2014, 11:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
с.Мрамор- 0898 751 745 Апостол


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: mavar и 15 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима