Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 18:14

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Май 2009, 19:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2007, 16:29
Мнения: 62
Местожителство: из форумите
petiomalchev , мнофо интересно. Бях чул за подобна технология , но не съм се интересувал как става. А иначе съм чул фрапантни случаи на третична , дори и четвъртична ферментация :D :D
Може пък догодина и да опитам.

_________________
По-добре корем от БИРА, вместо гърбица от РАБОТА
-----------------------------------------------------------------------------
Идеалният човек не пие, не пуши, не прелюбодейства и ... не съществува.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2009, 20:07 
Offline

Регистриран на: 30 Яну 2009, 19:51
Мнения: 39
Местожителство: София
alambik написа:
Точно така!!! Само не разреждай шарата с вода. Много добре става като отделиш зърната, ако си ги отделил залей и тях със сиропа в тях също има аромат! Не разреждай джибрата с вода преди варене, няма да я вадиш постоянно на 55 град. Това става когато вариш на колона, имаш постоянен поток и изход. Останалото е така. Благодаря за доверието! :D :D :D

Може ли да попитам за две неща?
1 След като сме сварили първото вино на ракия,остатъка от виното още топъл сме го смесили с захар,джибрето сме го отделили и е здраво и читаво, слагаме го в вече сладкия остатък,слагаме ,ако искаме и мая.След като изферментира второто "вино" пак ли се вари самичко за да не се натоварва ракията или вече може да се варят заедно защото джибрите и виното са по профирни ?
2Има ли начин една самоделна ректификационна колона с глава на никсън направена да дистилира спирт 95+ градуса така да се настрои,че да тръгва дестилата на колкото градуса поискам,а не да гоня максимума(както даваш за пример професионалните колони с тарелките)
Ако е удобно бих ти споделил опита ми с направа на колони и бъдещи мераци(материялите са набавени) пък ти ще ме поправиш къде бъркам :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Есенцийте
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2015, 22:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Юли 2015, 15:11
Мнения: 2
Аз също имах такъв проблем, но намерих човек,който е работил като технолог във винпром,та ме светна:-1милилитър есенция на литър ракия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима