Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 16:27

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2010, 17:19 
Offline

Регистриран на: 04 Май 2010, 09:37
Мнения: 202
Местожителство: София
Става дума за 15 литра ракия, от чисто вино, на която човекът, който я варил, не и е махнал "първака". Сложил е всичко на едно и се сещам какви ще са последиците за организма, вследствие на изпитото количество. Какво може да се направи?

_________________
Моята колекция ракии: http://rakiyata.blogspot.com/


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2010, 22:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Ами да ди кажа има хора който не махат първака, че си мисля че нама да се отрови. По принцип гроздето от плодовете съдържа най-малко метил, а и ако е направена ракията от хубаво вино няма да има проблем. Иначе вариянта е преварка при която да се отдели първак и патоки. А поради малкото количество може да се смеси с ракията изкарана през есента и да се преварят двете втори път.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Юни 2010, 15:14 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
В дъбово буре .
След 4-5-6 месеца- готово!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Юни 2010, 15:39 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
дъбовото буре няма да промени съдържанието на метилов алкохол в дестилата!
Друг е въпроса с количеството му в дадения дестилат...-винените имат най-малко съдържание...Говорим за дестилати от вино,не от винени джибри!
Съдейки по количеството,то е получено при дестилация на 60 до 70 литра вино...
Ако виното е било здраво...без започнали болестни процеси(оцетно вкисване,проточване,оксидазно покафеняване....),за мен лично няма нужда от преварка на дестилата!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Юни 2010, 18:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
на моят казан голяма част от хората са на принципа колкото повече толкова повече и да ви кажа честно отровени няма. Сякви бъркочи са варили и всичко мятат в бидонЯ и догодина пак :?

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Юни 2010, 19:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Абе знам ли но по малко няма да го убие,колко са 15 л но ако се захване по литър на сядане (по шишенце на момченце ) утиде коня у ряката . Той етанола е противо-отрова на метанола.Ако има лаболатория наблизо да я даде за проба за да е сигурен иначе това което предлагат писалите по темета преди мен.
:prost: :sauf: :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2010, 12:41 
Offline

Регистриран на: 26 Фев 2009, 16:35
Мнения: 43
Местожителство: Montana
подкрепям повечето от коментаите по горе...и аз съм правил ракия от чист гроздов сок без захар и вода, обаче см отделял първотока...съветами е че ако е протекла правилно ферментацията в ракията ще има много по малко метанол в сравнение с ракия от ябълки например на която е отделен първотока и може да я консумира с чистото съзнание че пие хубава гроздова ракия :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима