Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 14:51

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2007, 20:58 
Offline

Регистриран на: 15 Ное 2007, 23:02
Мнения: 5
Здравейте,работия като барман и всияка вечер ми остава голямо количество върнат алкохол.Интересувам се дали ако направия преварка ще излезе нещо качествено. :?:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2007, 16:31 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1842
Местожителство: София
Хм, от разнородна смес от аромати, резултатът ще е непредвидим...

Вероятно обаче можеш да оползотворяваш спирта, който да използваш за водка или ликьори. За целта трябва да дестилираш с ректификационна колона, за да се отстранят ароматите от суровината.

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2007, 09:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Окт 2007, 01:39
Мнения: 4
Когато преварявам ракия, я разреждам с вода градуса й да спадне до 30


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2007, 13:02 
Offline

Регистриран на: 15 Ное 2007, 23:02
Мнения: 5
Значи става въпрос за 97%биало и червено вино, и 3% спиртни напитки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007, 15:31 
Offline

Регистриран на: 15 Ное 2007, 23:02
Мнения: 5
От мненията в сайта развибам че трябва да спра да събирам алкохола и да заложа само на виното :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Дек 2007, 11:07 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 222
Местожителство: Асеновград
Събирай всичко без мента и мастика ! Когато събереш 350л. ела да го сварим в моя казан, ще стане ракийка на оная ти работа да капне ще я оближеш.Не си само ти с такъв материал.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2008, 17:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Тази година сварих 'ракия' от такъв материал. Ако знаеш колко е концентрата трябва да добавиш и толкова вода защото тръгва много силна и накрая излиза горчив вкус.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2008, 13:46 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 222
Местожителство: Асеновград
разреждам материала до 15-20 градуса допълнително го овкусявам с една кафяна чашка кориандар и 2 стръкчета момина кълка на 500 л.казаните ми са с ректификациони колони и тежките фракций не може да преминат в ракията общото количество ракия трябва да бъде около 65гр. номера е през цялото време на изваряването да ракията да излиза с 60-70гр. спирам на 40гр. при този тип казани патока от 500л.материал е 3-4л. просто го изхвърлям получава се добра ракийка


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2008, 21:09 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
Ха,ха,хааааа!!! Кефите ме, и капка нехвърляте! Събирайте, не ми е идвало и на акъла за това :shock: :lol: ! С едно несъм съгласен-спирането на 40 гр., глупост! Спри я рано,рано, на 50-53! За мастичката съм съгласен! Внимавайте, че при варене анатола може да премине в отровната цис форма! И помнете САМО ДЪБ!!!!! Какви са тези треви и черници и смесени бурета с акациеви дъги и т.н., неоткривайте топлата вода, моля Ви!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима