Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 16:55

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2010, 19:10 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 19:11
Мнения: 12
Забравих.Целия материал излезна 120 кг + - 2-3кг.На това количество сложих 15 кг захар и 60л водя.Ще видим какво ще пусне.Сега като го смятам към края на месеца т.е до среедата на другия месец няма да съм във България.Колко може да престоят джибрите преди да се преварят???


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2010, 20:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Mного,но първите дни не е лошо някой да го бърка 2-3 пъти на ден.

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2010, 18:57 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 19:11
Мнения: 12
Вече е 4ти ден и материала ври (доста шумно под вдигнатия плод),като разбъркам се вдига една пяна след няколко часа плода пак се вдига.Трябва да бъркам докато се стигне да се кара на казана или само докато започне бурната ферментация,както в момента???


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2010, 19:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Николай Попов написа:
Вече е 4ти ден и материала ври (доста шумно под вдигнатия плод),като разбъркам се вдига една пяна след няколко часа плода пак се вдига.Трябва да бъркам докато се стигне да се кара на казана или само докато започне бурната ферментация,както в момента???

колегите. са го описали многократно този етап....бъркаш два пъти на ден по време на бурната ферментация което значи първите десетина дена,после е тихата,когато не се бърка,а си източил виното и отлежава на воден клапан :? :?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2010, 19:32 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 19:11
Мнения: 12
Naskohondata1 написа:
Николай Попов написа:
Вече е 4ти ден и материала ври (доста шумно под вдигнатия плод),като разбъркам се вдига една пяна след няколко часа плода пак се вдига.Трябва да бъркам докато се стигне да се кара на казана или само докато започне бурната ферментация,както в момента???

колегите. са го описали многократно този етап....бъркаш два пъти на ден по време на бурната ферментация което значи първите десетина дена,после е тихата,когато не се бърка,а си източил виното и отлежава на воден клапан :? :?




Не колега,материала не е за вино всичкото смачкано грозде е сложено за ракия........със захареен сироп 1:4


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2010, 20:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Николай Попов написа:
Naskohondata1 написа:
Николай Попов написа:
Вече е 4ти ден и материала ври (доста шумно под вдигнатия плод),като разбъркам се вдига една пяна след няколко часа плода пак се вдига.Трябва да бъркам докато се стигне да се кара на казана или само докато започне бурната ферментация,както в момента???

колегите. са го описали многократно този етап....бъркаш два пъти на ден по време на бурната ферментация което значи първите десетина дена,после е тихата,когато не се бърка,а си източил виното и отлежава на воден клапан :? :?




Не колега,материала не е за вино всичкото смачкано грозде е сложено за ракия........със захареен сироп 1:4

Петъо малчев го беше обяснил някъде..както и да е...същото като по горе,след бурната може да го източиш в друг бидон на клапан за минимум 3 седмици или да го оставиш така,колеги препоръчват да се потопи шапката по време на тихата ферментация


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2010, 16:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Сеп 2010, 11:49
Мнения: 19
Здраво, колеги дегустатори ;)
Та каква я свърших вчера, от 100 литра мат'риал (вино от мерло и каберне) го сложих на бай Иван в казана, сипах и 13 литра паток от предното варене. След махане на метила, в крайна сметка изварих в две тубички, 15 литра на 70 градуса, и 9 литра на 50 градуса. Отделих и 8 литра паток.
Та, такива ми ти рабути :prost2:

П.П. Забравих да кажа, че тръгна ракийката на 80 градуса.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2010, 18:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Със здраве да си я пиеш. :prost2:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2010, 20:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Сеп 2010, 11:49
Мнения: 19
petiomalchev написа:
Със здраве да си я пиеш. :prost2:


Петьо, да ти се връща :prost2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима