Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 14:14

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2010, 08:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2010, 10:38
Мнения: 3
Здравейте на всички :)
Този уикенд сварих 20л гроздова ракия. Имам два въпроса към по запознати във форума.
Задължително ли е да я преварявам.
Преди около седмица си купих ново 10л акациево буре от тогава го кисна с вода и мия всеки ден един приятел ми каза да го напълня с паток да преседи няколко седмици и тогава да сложа ракията.
Така ли да направя или направо ракията ?
Благодаря ви и евала за хубавият форум.
Поздрави :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2010, 11:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Хубаво е да се превари но трябва да търсиш 50л. казан в по-голям ще стане но ще имаш и доста загуби от разреждането /като свариш ракиятя в казана остава поределено количество алкохол което се изхвърля.
Акациявите бурета доста оцветяват за една седмица държана ракия в ново аказиево буре е готова оцветена, ако задържиш повече цвета става наситен и блъска на дърво. За това по добре го изтущи хубаво само патокито да няма лош дъх да не умеришеш бурето.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Мартин85 и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима