Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 02 Дек 2016, 21:49

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Здравейте
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2010, 19:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Ное 2010, 18:34
Мнения: 9
Здравейте Колеги! Нов съм във форума и прочетох по малко от тук и там.
Понеже става въпрос за обмяна на опит, реших и аз да споделя моя.
Живея на север, където плодовете са скъпи и правенето на ракия е много скъпо удоволствие. Та обикаляйки по магазините за алкохол един ден попаднах на продавач, който ме светна как евтино да произвеждам в домашни условия алкохол. Схемата е много проста и идва от Швеция. Всичко е напълно легално и се продава по интернет, и най-вече на швшдите може да им се вярва, тъй като те боклуци не пият и не продават.
Купих си 2 пакета по 120 грама мая с дрожди. В 25 литра 22-23 градуса Целзий вода(това е за един пакет пропорция)се разтварят 8 кг захар. След като захарта се разтвори, исипва се съдуржанието на пакета във водата. Разбърква се и след около 4-6 часа започва ферментацията. В началото има малко пяна, но на 2-ия ден изчезва и се виждат само малки мехурчета. Ферментацията продължава 5-6 дена(поне при мене беше така). Аз меря относително тегло както е по инструкция. Когато теглото падне под 1 кг/л т.е. захарта вече е "изгоряла" така полученото "вино" е с 18-20% съдържание е готово за варене. От 50 литра материал се получават 16 литра 45 градуса спирт.При повторното преваряване, прибавих 3 бутилки вино и получих перфектна ракия.
Стоиността на един пакет мая е 5 долара(за 2-та $10) и 16 килограма захар кокото струват-при мен се получи $26 за всичко.
Това е.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Здравейте
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2010, 19:31 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5782
Местожителство: София
Обачеее няма как да е 18-20% алк.гр .... не и при тази захарност и ако не се ползват специални дрожди...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Здравейте
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2010, 19:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Става и аз съм пробвал с турбо дрожди, както и твоята мая това не са само дрожди а и торове най-вероятно като торове съдържат амониевсулфат, амониев фосват и витамин В1 сигурно има и други. При мен при първата преварка се получи лек аромат на кисело мляко. Браво за съобразителноста че си добавил и вино при втората за аромат. Може да се пробва при втората да се добавят и сокове безалкохолни напитки също ще дадът аромат. Ако си любител на анасонлииката може да добавиш и семаена от анасон.
Ако имаш лиnк към тези който продават дрождите дай да видим за какво става въпрос :prost2:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Здравейте
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2010, 20:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Стафидите са евтини,опитах стях,ще видиш какво е ароматна ракия,а иначе смени захарта,опитай с царевична,ще го докараш по на аромат


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Здравейте
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2010, 16:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Ное 2010, 18:34
Мнения: 9
За сега исползвам една билка, пращат ми я от Булгария. Баща ми и казва "мискетова" билка. Слагам савсем малко-2-3 лоистенца в преварката и ракията добива невероятен аромат. Опитвал съм с дъбови трески от бурета в които е отлежавало уиски. Става, но аз обичам натуралния гроздов аромат и затова реших да слагам вино при преваряването.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Здравейте
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2010, 23:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
cage написа:
За сега исползвам една билка, пращат ми я от Булгария. Баща ми и казва "мискетова" билка.

Някъде в нета няма ли снимка на подобие на тази билка, да разберем за какво става въпрос.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Здравейте
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2010, 05:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Тая билка ще да е прословутата кадънска кълка която също така наричат мискетова трева.В друга тема беще качена снимка на билката но там тя ми изглеждаша на обикновен пелин.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Здравейте
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2010, 06:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
http://www.monitor.bg/article?id=266800
Ако може да се вярва на лелята това е кадънска кълак, същата която използвам. cage спомена че слагал две три листенцяа и това ме учуди , значи е нещо друго.
Пък и на това цвете му викат кадънска кълка http://nelimarch.snimka.bg/flowers/cvet ... 6.19357369
Тук пак е описана билката като тази която използвам аз http://paper.standartnews.com/bg/articl ... icle=98323

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Здравейте
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2010, 08:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
petiomalchev написа:
http://www.monitor.bg/article?id=266800
Ако може да се вярва на лелята това е кадънска кълак, същата която използвам. cage спомена че слагал две три листенцяа и това ме учуди , значи е нещо друго.
Пък и на това цвете му викат кадънска кълка http://nelimarch.snimka.bg/flowers/cvet ... 6.19357369
Тук пак е описана билката като тази която използвам аз http://paper.standartnews.com/bg/articl ... icle=98323

Петъо,с цялото Ми уважение към теб,искам да добавя,artemisia pontika L е вид пелин,понтийски пелин , но не див пелин ,различно е,имам снимка,ама от аифона не мога да я кача..казват му божигробски босилек или кадънска кълка,все наречия...среща се,забележи ..по високите открити степи на тайгата,сиреч,от сибир до западна европа,както и северните части на сащ,където температурата е не повече от 5до 20гр предвид сезона,така,че бабите от полето няма как да го отглеждат.има доста роднини ,но без л накрая,както и прословутият му братовчед абсентус.виждал съм го едно време ,по високите части,ама кой е знаел...иначе по аптеки и пазари не е същото ,а продават див пелин,който е като хрАст,а на истинският се използват цъфтока,който е жълт и на малки топчета ,.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Здравейте
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2010, 13:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Тези две билки които споменаваш не са пелинът който съм ползвал Artemisia pontica L. и Artemisia absinthium На бабата на пазара е същата но обрана в по ранен период билката октомври месец има и ситни жълти топчет /цветчета/ с големина колкото главичка на кибритена клечка.
Пък явно на cage не е като моята.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Здравейте
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2010, 17:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Ное 2010, 18:34
Мнения: 9
petiomalchev написа:
Тези две билки които споменаваш не са пелинът който съм ползвал Artemisia pontica L. и Artemisia absinthium На бабата на пазара е същата но обрана в по ранен период билката октомври месец има и ситни жълти топчет /цветчета/ с големина колкото главичка на кибритена клечка.
Пък явно на cage не е като моята.

Много прилича на Artemisia pontica L.Баща ми казва че расте като бурен и няма оттърване от нея.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Здравейте
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2010, 06:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
petiomalchev написа:
Става и аз съм пробвал с турбо дрожди, както и твоята мая това не са само дрожди а и торове най-вероятно като торове съдържат амониевсулфат, амониев фосват и витамин В1 сигурно има и други. При мен при първата преварка се получи лек аромат на кисело мляко. Браво за съобразителноста че си добавил и вино при втората за аромат. Може да се пробва при втората да се добавят и сокове безалкохолни напитки също ще дадът аромат. Ако си любител на анасонлииката може да добавиш и семаена от анасон.
Ако имаш лиnк към тези който продават дрождите дай да видим за какво става въпрос :prost2:

Петъо,виж това ,същото е,има за 48 и 24 часа,поръчал съм ги,и не са скъпи,мисля да добавя винасата от муската в казана когато ги варя,за аромат.... :cooler: има една книжка на това саитче за техники непобликувани досега....?поръчах и нея..ще докладвам за какво иде реч,ако имаш проблем с англииския пиши на лс. п.с админа споменаваше за някаква статия от 1950г. за омекотяване,ама изглежда е зает,та ако можем да я хванем и нея.... :dance:http://store.homebrewheaven.com/storefront.aspx


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Здравейте
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2010, 08:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Ето тук съм писъл как съм действал с турбо дрождите. За повече информация питай venci.
Нещо гугъл преводача не харесва страницата.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Coolpapabel, mavar и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима