Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 04:06

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2010, 19:10 
Offline

Регистриран на: 06 Дек 2010, 18:50
Мнения: 1
Искам да попитам при отлежаване може ли да не си оцветявам ракията с ништо. :?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2010, 19:51 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1842
Местожителство: София
Цветът не е толкова цел, колкото вторичен продукт от отлежаването. Ако е за кратко, може да отлежава и в стъкло, колкото да отвърне първоначалната рязкост, но сложиш ли я, както си му е редът, в буре или чипс, цветът няма как да не дойде.

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2010, 05:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Може да се остави ракията без цвят то е да си е бистра и безцветна.Мисля че мускатовите ракии се оставят така за да не се получи допълнителен привкус от дъб примерно. За анасонлийката съм сигурен че не се оцверява но тя е овкусена с анасон.Обаче отлежаването си е пак задължително примерно в дамажана пълна най много до скоса и затвотена с марля или тензух и търпение тая година вариш след година пиеш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима