Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 20 Юли 2017, 23:44 Дата и час: 20 Юли 2017, 23:44

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 25 Дек 2010, 12:37 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 229
Местожителство: Добрич
Честита коледа на всички!!!
Имам следния въпрос:Додоха ми вино с миризма на мухъл,ако го своря на ракия тя ще имали същата миризма?

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 25 Дек 2010, 13:25 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6144
Местожителство: София
зависи колко е силна миризмата...но обикновено преминава в дестилата.
Добре е преди това да се обработи виното...има няколко практики...Синапово брашно(обезмаслено) 50-60гр на 100л вино,се сварява с вода и се смесва с виното...
Другия начин е добавяне на гранулиран активен въглен -1гр на литър.
След тези манипулации виното се разбърква по няколко пъти на ден и след 10-12 дни се откалява и филтрува-така се отнема миризмата но и намалява интензитета на оцветяването ,което в случая теб не те вълнува.
Друг начин е да свариш виното така и след това да обработиш дестилата със силикагел...но тук ще трябва да ти помогне някой друг от форума, тъй като със силикагел аз нямам опит.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Дек 2010, 17:11 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 229
Местожителство: Добрич
ilu6a написа:
зависи колко е силна миризмата...но обикновено преминава в дестилата.
Добре е преди това да се обработи виното...има няколко практики...Синапово брашно(обезмаслено) 50-60гр на 100л вино,се сварява с вода и се смесва с виното...
Другия начин е добавяне на гранулиран активен въглен -1гр на литър.
След тези манипулации виното се разбърква по няколко пъти на ден и след 10-12 дни се откалява и филтрува-така се отнема миризмата но и намалява интензитета на оцветяването ,което в случая теб не те вълнува.
Друг начин е да свариш виното така и след това да обработиш дестилата със силикагел...но тук ще трябва да ти помогне някой друг от форума, тъй като със силикагел аз нямам опит.

Благодаря много колега!!!
Ще пробвам със гранулиран активен въглен.Какво е това"силикагел".Моля да ме извиниш за невежеството :nixweiss:

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Дек 2010, 19:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Дек 2010, 15:56
Мнения: 19
ilu6a написа:
зависи колко е силна миризмата...но обикновено преминава в дестилата.
Добре е преди това да се обработи виното...има няколко практики...Синапово брашно(обезмаслено) 50-60гр на 100л вино,се сварява с вода и се смесва с виното...
Другия начин е добавяне на гранулиран активен въглен -1гр на литър.
След тези манипулации виното се разбърква по няколко пъти на ден и след 10-12 дни се откалява и филтрува-така се отнема миризмата но и намалява интензитета на оцветяването ,което в случая теб не те вълнува.
Друг начин е да свариш виното така и след това да обработиш дестилата със силикагел...но тук ще трябва да ти помогне някой друг от форума, тъй като със силикагел аз нямам опит.

Сваряването е достатъчно - веднъж и аз го правих това.


Върнете се в началото
  
 
 [ 4 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима