Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 04:59

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 08 Ное 2011, 17:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
А как се усеща на 57?Защото 45 си е слаб градус за мен :) затова и пием по бутилка качествено с този градус и се качвам на колата все едно не съм пил :shock: Щом ти харесва така,добре,при мен на 58 не усещаш нищо,само дето не се усещаш колко си навътре в един момент..


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Ное 2011, 18:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Мар 2011, 11:13
Мнения: 314
не си прав че 45 е слаб градус, днес пих автентична сливова, без захар и градуса казаха че е бил 52 някъде, а страшно пивка и ароматна та по едно време само че не донесох спиртомера да се уверя лично, тъй като много се съмнявах, тая от цвят от акация, от липа където я правя, я догаждам до 46-47 градуса и ми изглежда доста по-силна, твърде е възможно да има разлика между различните съставки - фруктоза, захароза, глюкоза, върви ги разбери, но предполагам че има голяма разлика
Иначе по въпроса за отлежаването - като излезне от казана я слагам в туби от минерална и ги пълня до половината, като ги оставям за десет дни, и капачката разхлабена след това я наливам в бутилки. Сестра ми каза една приказка че ракията отлежава само в буре, но това далеч не е така. Имам ракия на 3 г в стъклени си бутилки и вече се усеща че е отлежала


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Ное 2011, 18:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
Според мен не само съставките са важни а и казана,но 50% от майсторлъка е в отлежаването и разреждането на ракийката.Казани много и като модели и като матерял но никой неможе да ме убеди че неръждавейката е по-добра от бакъра :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Ное 2011, 19:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 14:03
Мнения: 116
Местожителство: Sennik,Sevlievo
Ми казанчето ми е медно 80л. сега пак ходих в мазето да меря и пак си показва 57градуса,от чипса мирише на дъб и леко на карамел и се пие без проблем на тези градуси.
Дано съм извадил късмета на начинаещия,ще я държа в бидона до края на месеца и после ще бутилирам.
Мисля да спирам с аерирането и да я оставя спокойно да си се окислява или там каквото прави в отворения съд :lab: :skeptisch:

_________________
Think positiv


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Ное 2011, 19:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Мар 2011, 11:13
Мнения: 314
не вярвай на 100 % това което ти показва. Виждал съм захаромер, който винаги ти показва 0, дори и току що да си сложил материала. Можеш да я разредиш да падне няколко градуса ще е още по-добре


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Ное 2011, 19:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 14:03
Мнения: 116
Местожителство: Sennik,Sevlievo
Ми тя идеята ми беше да я разреждам до 42 градуса но като я видях на 45 че стана като сок и се отказах да разреждам повече.
Спиртомера е ALLA и според мен си показва точно,не вярвам да ме лъже :nixweiss:

_________________
Think positiv


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2012, 01:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Авг 2012, 00:06
Мнения: 4
Местожителство: около Пловдив,но от Пловдив :)
Здравейте :D ....от известно време чета форума и съм много щастлив ....мога да твърдя че заради форума интереса ми към сътворяването на елексира на щастието се увеличи многократно...

повече ме влече процеса отколкото консумацията....консумирам умерено по малко всяка вечер-50-70гр...ако прескоча ще е с биричка

Фен съм на смокиновата ракия...и смокиновото дърво като такова...едно щураво и уникално творение на боговете...почти никаква грижа не иска...мори го само лютата зима кат тая...почти ми загина дръвчето... :verzweifelt: и тва щото мислих за кивито ,а смокинката я забравих съвсем...щях да си я увия с вата...ма акъл.... :wallbash: :datz: ...оказа се че не е измръзнала нацяло....дебелия ствол е жив...и част от големите клони....и като изби отвсякъде едно юнашко....даже е вързала-нещо което ме шокира :shock: ,а още по-шокиращо е че насяк една малка издънка в друга част от двора...есента....беше педя и половина голямо хайванчето с 4-5 пръста коренче....преживя зимата ,ма аз бая сняг и натрупах ...измръзна малко на върха,и като тръгна да расте кат откачено -в момента е почти колкото мен висока....а до края на есента ще стане 2 метра кат гледам

относно темата:естествено че в отворен съд ще се изпарят по-бързо вредните и остри съставки,особенно ако е на топло,предполагам всички сте гледали филма за джак даниелс, и буретата в сградите за отлежаване....тези които са на по-високо-по качествено е уискито ,там е и по-топло,а бурето макар и затворен съд то си диша-това е идеята,както и бутилките с коркова тапа,подкрепям идеята ,че поне две седмици трябва да минат преди да си помислим да консумираме....е за някои /трифазни помпи :shock: /,отлежала е периода от казана до вкъщи ....всеки както си направи ...туй е
а забелязах че имаше мнение за бутилки от минерална вода ...и друго за бидон и чипс в него......

:!: :!: :!: спирта е силен разтворител и колкото по-малко има съприкосновение с пластмаси,PVC и други от тази весела група толкова по-добре,тази вечер направих една от праскови .....та да видим... :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2012, 18:32 
Offline

Регистриран на: 14 Окт 2008, 15:26
Мнения: 23
Здравейте,
Срам не срам да ви призная нещо и съвети за действие. Улисан в ремонти съм забравил след варене 7л сливова 45гр в буркан
в мазата, покрит с кърпа - около месец и половина. Оня ден я видях и я премерих, беше спаднала на 30гр, на вкус бая слабичка.
Та сега накъде? да я дам на жената за някое ликьорче или да разреждам с нея...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2012, 19:39 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 266
Местожителство: Варна
Не се занимавай с тези 7 литра. Остави ги за догодина за преварка. И аз имам загуби от прекалено стоене в отворен бидон-10 градуса надолу и 1/4 от количеството за месец и половина на жегите.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2012, 20:25 
Offline

Регистриран на: 14 Окт 2008, 15:26
Мнения: 23
Змейко,
Тази 7л беше двойно преварена, та затова си помислих дали да не я използвам за разреждане на една друга 55гр . Ама да не взема нещо да разваля и другата. То наистина 7л не са болка за умиране.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима