Здравейте

....от известно време чета форума и съм много щастлив ....мога да твърдя че заради форума интереса ми към сътворяването на елексира на щастието се увеличи многократно...
повече ме влече процеса отколкото консумацията....консумирам умерено по малко всяка вечер-50-70гр...ако прескоча ще е с биричка
Фен съм на смокиновата ракия...и смокиновото дърво като такова...едно щураво и уникално творение на боговете...почти никаква грижа не иска...мори го само лютата зима кат тая...почти ми загина дръвчето...

и тва щото мислих за кивито ,а смокинката я забравих съвсем...щях да си я увия с вата...ма акъл....

...оказа се че не е измръзнала нацяло....дебелия ствол е жив...и част от големите клони....и като изби отвсякъде едно юнашко....даже е вързала-нещо което ме шокира

,а още по-шокиращо е че насяк една малка издънка в друга част от двора...есента....беше педя и половина голямо хайванчето с 4-5 пръста коренче....преживя зимата ,ма аз бая сняг и натрупах ...измръзна малко на върха,и като тръгна да расте кат откачено -в момента е почти колкото мен висока....а до края на есента ще стане 2 метра кат гледам
относно темата:естествено че в отворен съд ще се изпарят по-бързо вредните и остри съставки,особенно ако е на топло,предполагам всички сте гледали филма за джак даниелс, и буретата в сградите за отлежаване....тези които са на по-високо-по качествено е уискито ,там е и по-топло,а бурето макар и затворен съд то си диша-това е идеята,както и бутилките с коркова тапа,подкрепям идеята ,че поне две седмици трябва да минат преди да си помислим да консумираме....е за някои /трифазни помпи

/,отлежала е периода от казана до вкъщи ....всеки както си направи ...туй е
а забелязах че имаше мнение за бутилки от минерална вода ...и друго за бидон и чипс в него......

спирта е силен разтворител и колкото по-малко има съприкосновение с пластмаси,PVC и други от тази весела група толкова по-добре,тази вечер направих една от праскови .....та да видим...