Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 21:07

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Яну 2011, 17:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Яну 2011, 16:53
Мнения: 3
здравейте сварих домашна ракия от грозде.искам да знам какво да сложа за да изчезне дъха на домашна ракия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Яну 2011, 18:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Тук са описани някои методи viewtopic.php?f=8&t=19
Ракията сигурно ти мирише на казан остави я за един месец в отворен съд.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Яну 2011, 20:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Gele остави я да си почине от варенето помисли и тогава предприеми нещо. Някои хора дават мило и драго за вкуса на домашна а ти искаш да я модифицираш да я докараш като купешка :?: .
:prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Яну 2011, 20:58 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1110
Местожителство: Дупница
cavxan написа:
Gele остави я да си почине от варенето помисли и тогава предприеми нещо. Някои хора дават мило и драго за вкуса на домашна а ти искаш да я модифицираш да я докараш като купешка :?: .
:prost:

Изглежда че "домашна" в случая означава нещо друго... :(

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2011, 13:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
Лично аз предпочитам билките, а не готовите есенций.За омекотяване слагам риган , много е добър. :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2011, 11:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Продават хората вси4ко: http://www.rozbul.com/?id=13&id_parrent ... _in_cat=13

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2011, 13:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
MONI BARONA написа:
Продават хората вси4ко: http://www.rozbul.com/?id=13&id_parrent ... _in_cat=13

С тези направих опит есента. Ефекта е чак след 10 дни и ако си прекалил с есенцията резултата е трагичен :datz: С билкте процеса се контролира много по лесно.Друг е вапроса че повечето колеги неискат да си издават тайните. :motz:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2011, 13:27 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1843
Местожителство: София
MONI BARONA написа:
Продават хората вси4ко: http://www.rozbul.com/?id=13&id_parrent ... _in_cat=13

Да ти кажа, това май звучи тук като псувня в черква... :? Щото химически ароматизирани боклуци има и в магазина, та чак ми е додеяло всичко, което купуваш, да понасмръдва на някакъв химикал. Колкото и да се пънат химиците, било то и швейцарските, много рядко успяват да докарат аромат, който да не буди далечни асоциации с коресилин. Та за мен резултатът с ароматизаторите става трагичен, още щом посегнеш към тях...

Душата ми копнее за зрял селски домат, расъл с оборска тор, за мляко от крава, а не промишлен продукт, за обикновен ръчен хляб, без "подобрители"...

Та посмъртно не можеш ме накара да наливам химия в ракията си. Ако съм я направил добре, радост ти облива душата и химия не й трябва. Ако пък е лоша, химикалът няма да я поправи...

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2011, 13:30 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
Още повече ,че в сайта има разминавания:
Обърнете внимание на откиселителя-като хим.формула какво е дадено ,а после като какво е описано...Две различни хим.съединения.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2011, 14:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
SiteAdmin написа:
MONI BARONA написа:
Продават хората вси4ко: http://www.rozbul.com/?id=13&id_parrent ... _in_cat=13

Да ти кажа, това май звучи тук като псувня в черква... :? Щото химически ароматизирани боклуци има и в магазина, та чак ми е додеяло всичко, което купуваш, да понасмръдва на някакъв химикал. Колкото и да се пънат химиците, било то и швейцарските, много рядко успяват да докарат аромат, който да не буди далечни асоциации с коресилин. Та за мен резултатът с ароматизаторите става трагичен, още щом посегнеш към тях...

Душата ми копнее за зрял селски домат, расъл с оборска тор, за мляко от крава, а не промишлен продукт, за обикновен ръчен хляб, без "подобрители"...

Та посмъртно не можеш ме накара да наливам химия в ракията си. Ако съм я направил добре, радост ти облива душата и химия не й трябва. Ако пък е лоша, химикалът няма да я поправи...

Ама аз то4но това изках да кажа, продават <вси4ко> боклуци наи ве4е, ама тои 4овека иска аромати, Жалко 4е ще ям домати <биволско сарце> големи кат главата ми 4ак през латото за съжаление :cry:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2011, 14:58 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 16:24
Мнения: 114
Местожителство: Пловдив
И аз се чудя защо толкова хора набърбоцват ракиите си с какво ли не - глицерини, есенции, билки, стафиди, кафе и какво ли още не. Искаш мускатова - ами купи си 100 кг. мускат, дори и по левче килото. Аромат има колкото искаш, носи доволно на захарен сироп, сложи я в буре/или чипс/ без да прекаляваш, разреди колкото ти харесва и си я пий с кеф.
Имам десетина овце в едно родопско село/200 л.мляко и десетина агнета/, миналата година купих и пилета. Имам и малка градинка в която с помоща на приятели садя картофи, моркови, смилянски фасул и много подправки. Наистина натуралното няма нищо общо с масовите продукти в супермаркета.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2011, 19:11 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1110
Местожителство: Дупница
bogdanov64 написа:
И аз се чудя защо толкова хора набърбоцват ракиите си с какво ли не - глицерини, есенции, билки, стафиди, кафе и какво ли още не. Искаш мускатова - ами купи си 100 кг. мускат, дори и по левче килото. Аромат има колкото искаш, носи доволно на захарен сироп, сложи я в буре/или чипс/ без да прекаляваш, разреди колкото ти харесва и си я пий с кеф.
Имам десетина овце в едно родопско село/200 л.мляко и десетина агнета/, миналата година купих и пилета. Имам и малка градинка в която с помоща на приятели садя картофи, моркови, смилянски фасул и много подправки. Наистина натуралното няма нищо общо с масовите продукти в супермаркета.

Браво , Богданов !
:respekt: :gott:

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2011, 20:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
bogdanov64 написа:
И аз се чудя защо толкова хора набърбоцват ракиите си с какво ли не - глицерини, есенции, билки, стафиди, кафе и какво ли още не. Искаш мускатова - ами купи си 100 кг. мускат, дори и по левче килото. Аромат има колкото искаш, носи доволно на захарен сироп, сложи я в буре/или чипс/ без да прекаляваш, разреди колкото ти харесва и си я пий с кеф.
Имам десетина овце в едно родопско село/200 л.мляко и десетина агнета/, миналата година купих и пилета. Имам и малка градинка в която с помоща на приятели садя картофи, моркови, смилянски фасул и много подправки. Наистина натуралното няма нищо общо с масовите продукти в супермаркета.

Колега, живея в район кадето освен джанки нищо друго не се ражда :explode: Ина мен ми се пие хубава ароматн гроздова, но няма :wallbash: Плодовата е добра, но гроздовата е класика :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2011, 23:35 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
грозде продават навсякъде!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2011, 23:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
ilu6a написа:
грозде продават навсякъде!

Купих от Катунци 600кг. широка мелнишка но няма аромат.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: mavar и 15 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима