Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 17 Дек 2017, 17:57 Дата и час: 17 Дек 2017, 17:57

Часова зона: Европа/София




 [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2011, 20:39 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 298
Тази година малко си поизпуснах гроздовата и поотлежа повечко в буренцето. Сега съвсем леко удря на дъска. Има ли някой идея с какво може да се пооправи. Разредена е вече и нямам друго количество за размиване на мириса.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2011, 20:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1890
Местожителство: Varna
Лощото е че ако премхнеш дъха на дърво ще премахнеш и другите аромати. Иначе методът е с активен въглен на прах 3-4гр. на литър. Бърка се 3-4 дни след това се оставя да се оттаи източва се само бистрото и се прецежда през филтърна хартия. Ак не се оттай се слага белтък разбит на пянаедин на 30-40л. слд отаияването пак се отделя само бистрото и се прецежда през филтарна хартия. Ак имаш желание пробвай с малк количество 1-2л. ако ти хареса резултата направи и останалата част.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 15:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 564
Местожителство: някъде в Хейтърландия
rosbal написа:
Тази година малко си поизпуснах гроздовата и поотлежа повечко в буренцето. Сега съвсем леко удря на дъска. Има ли някой идея с какво може да се пооправи. Разредена е вече и нямам друго количество за размиване на мириса.

С весела компания. :zauf2: :D

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 16:59 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6654
Местожителство: София
Абе някой нещо тука правеше със силикагел за премахване на нежелателни мириси...Я да си даде мнението!Няма ли как да се направи по-малка дозировка и така да се смекчи тона на дърво???
Айдееее кой беше със тоя гел??? :D :D
Да не посочвам))))
Апропо този тон на дърво вероятно идва от не добре обгорения отвътре съд...ако въобще е обгорен...
Е ако не е ,по-добре го дай на някой бъчвар да го обгори...ще ти струва за 50литрово буре към 40-60лв..за 100литрово взимат 70-80лв...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 17:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1545
Местожителство: Wallis and Futuna
Пробвай с 0.5 гр на литър,и я остави за 10-на дена.Ако ти хареса,направи и останалото количество,но внимавай..да не пиеш и ти водка.. :sauf:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 17:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1890
Местожителство: Varna
Бе чудя се това нещо няма ли да е вредно SiOH ли беше формулата му.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 19:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1545
Местожителство: Wallis and Futuna
Внимание!!!!ТОПЧЕТАТА НЕ СЕ ГЪЛТАТ!!!!!!Не знам последствията... :datz:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 19:50 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 298
Абе дъха не е толкова ужасен, че да си рискувам здравето. Мисля да опитам с някой от методите за омекотяване - аериране или медицинска дъвка дали няма лекичко още да го притъпят.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 20:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1890
Местожителство: Varna
Ами относно дъвката, въпрос на вкус направи проби с 1л. Ракия като добавиш различно количество дъвка раздробена на прах, за да разбереш пропорцията която ти допада.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2013, 10:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2012, 13:49
Мнения: 366
Нещо и при мен стана сакатлък с гроздовата :mocken:
Удря едновременно на дърво и като че ли мааалко на машинно масло :shock:
За последното може би, аз съм си виновен :wallbash:
При аерирането към маркучето с дъбовия чипс сложих месингов щуцер за тежест. Беше чисто нов, измих го с вода, но май не е било достатъчно. Другата вероятност нещо от чипса да е пуснало...
Но пък от друга страна, ябълковата и сливовата станаха супер с този (френския) чипс...
Като количество ракията (22л) не е кой знае колко, но ме е страшно яд :datz:

Сега се чудя какво да я правя...медиц. дъвка или на пролет в казана за преваряване :?

_________________
Another world is possible, защото когато Парите са всичко, всичко друго е нищо!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2013, 14:48 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 298
Пробвай само с аериране - без чипс, щуцери и прочее щуротии. Най-много камъче, ама гледай да е проверено, да не пусне и то нещо. Аз съм доволен от едни аертори за вино, които общо взето представляват една пластмсова буква Ф, която се слага на бутилката.


Прикачени файлове:
Коментар на файл: Е те такъв аератор!
aerator.jpg
aerator.jpg [ 4.03 KiB | Прегледано 1181 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2013, 16:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Ное 2010, 11:31
Мнения: 101
От къде си го купил този ареатор???

_________________
victoryvt написа:
Извод : Уискито е най-евтината ракия.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2013, 20:35 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 298
Май от някакво левче го взех, но се счупи преди година, и сега ще си взимам нов. В момента не съм в България, но ги видях същите и тука - в Белгия - по магазините.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2013, 06:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 787
Местожителство: Горна Оряховица
Да споделя и аз мнение по въпроса .Има метод за поправяне на дефектни на вкус ракии с олио това е най вече за загорели.При желание нищо не пречи да се пробва в едно шише се разбива една лъжица олио и един литър ракия.
Най добре е шишето да е от ПЕТ клати се докато стана хомогена смес и се оставя да се разслои за няколко дена .
Автора пише че олиото се отдела отгоре но аз правих опит с висока коц. и с ниска (паток) и не беше все отгоре в единия случай бе отдолу.
За шишето имах в предвид че ако олиото е от горе може да се пробие шишето и да се източи ракията.
Внимание олиото трябва да е прясно да не грани и да няма страничен привкус.
Може да се пробва с 0.5 литра така че загубата няма да е голяма ако нещо се прецака.
:kaffee2: :buch:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2013, 08:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
"cavxan"- какъв беше ефекта относно вкус ,аромат , цвят и от какво беше ракията ? След това преварява ли? Окепазих една от дюли ,та затова питам.

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
  
 
 [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Yulian Aleksandrov и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима