Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 06:14

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 16:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Ное 2010, 19:27
Мнения: 13
здравейте приятели , искам пак да благодаря на някой от вас който ми помогнаха да си оправя загорялата ракия .. но сега имам друг проблем ....ракията няма никакъв аромат..сега е направо бледо подобие на водка ...и искам да и сложа някакъв аромат който да изглежда все едно нищо не се е случвало .. прочетох доста рецепти и пак не съм сигурен какво точно да направя.. четох за есенции в различни сайтове и различни билки от нашите балкани и пак не съм сигурен какво да направя ...четох за тази билка КАДЪНСКА КЪЛКА която доста хора слагали в ракията и пак не можах да разбера как е другото и име или поне снимка ... започвам да си мисля че всичко в нета е пълна илюзия ... даже си мисля че администратора на този сайт ще ми направи пак забележка че темата се повтаря ... искам да питам за истинска рецепта за ароматизиране на ракия ... благодаря


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 16:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
Както сам каза,ти вече имаш водка,и отсега нататък с ароматите които ще добавиш,ракията пак няма да е истинска.първото нещо,ако имаш буре,сложи я за известно време.то ще пусне аромат,ако не е изтощено.слагал съм водка в дъбово буре и ефекта е доста ефикасен.после пробвай с разните есенции които ги продават навсякъде.С кадънската кълка,нямам опит,знам че,Марио Сергиев и Петъо Малчев са пробвали.Успех,но не забравяй,че оттук нататък лъжеш сам себе си


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 17:20 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
колко литра е ракията?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 17:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Това кадънската кълка си е див пелин /сладък пелин/ расте на храстче като метла на восочина 30-40см. Сега незнам от къде можеш да го намериш освен някой ако си е събрал и изсушил. Но не знам дали ще ти помогне, добрият резултат се получава като се смеси с ракиеният аромат. Незнам какво ще се получи с водка и див пелин. Ама на водката какво и е гадното пробваи на 1л. сложи 1гр. захар и 0,5гр. лимонтозу да видиш каква хубава ще стане. :prost2:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 18:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Ное 2010, 19:27
Мнения: 13
ilu6a написа:
колко литра е ракията?

60 литра 50 градуса


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 18:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Ное 2010, 19:27
Мнения: 13
все пак си мисля че със сушеното грозде може да е най добре :| сушено ароматно грозде '' мускат '' например хмм..


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 19:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Още една рецепта с 4аи с Жълтия кантарион и риган << УТРО >> ::.....В един литар топла ракия около 30градуса се слагат 4-5 пакет4ета чай и се оставят около 30 минути да престоят,после се вадят: Полу4ения концентрат се оставя няколко дена да отлежи и е достата4ен да овкуси приятно 10 литра ракия
наздраве


Прикачени файлове:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 20:05 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 297
Ако е гроздова - със стафиди, ако е сливова - сушени сини сливи.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 20:07 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
1.Имаш Дъбово буре
2.Изкесваш във вода Дъбовото буре =15 денЯ
3.Наливаш ракия
4.Чакаш 8-10-12-18 месца / по избор/
5.Пиеш СУПЕР качествена напитка

_________________
Любител на войната и мира ;инженер-конструктор и изследовател на социалните,груповите и човешките отношения ; хирург на човешки души ; ядосвач;престъпник на мисълта


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 20:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Ное 2010, 19:27
Мнения: 13
MONI BARONA написа:
Още една рецепта с 4аи с Жълтия кантарион и риган << УТРО >> ::.....В един литар топла ракия около 30градуса се слагат 4-5 пакет4ета чай и се оставят около 30 минути да престоят,после се вадят: Полу4ения концентрат се оставя няколко дена да отлежи и е достата4ен да овкуси приятно 10 литра ракия
наздраве


Прикачени файлове:

това ще го пробвам още сега имам жълт кантарион и мащерка които лично съм си го брал .. после ще разкажа..ще го направя с мащерка те са почти идентични с ригана..


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 20:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
еи еиии ч акаи малко . : жалтия кантарион не .. трабва да стои повече от 20 30 минути в ракиата защото става опасен. :?: :google: :google: :google: :google: :google: :google:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 21:15 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 16:24
Мнения: 114
Местожителство: Пловдив
valentor написа:
1.Имаш Дъбово буре
2.Изкесваш във вода Дъбовото буре =15 денЯ
3.Наливаш ракия
4.Чакаш 8-10-12-18 месца / по избор/
5.Пиеш СУПЕР качествена напитка


Колега, ама той ще жабяса човека, бре :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 21:17 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 16:24
Мнения: 114
Местожителство: Пловдив
fugas написа:
все пак си мисля че със сушеното грозде може да е най добре :| сушено ароматно грозде '' мускат '' например хмм..


ОК!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 21:54 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
fugas написа:
ilu6a написа:
колко литра е ракията?

60 литра 50 градуса

Ами аз бих ти препоръчал да я превариш разредена с 30-тина (или повече)литра вино...-колкото по-качествено ,толкова по-добре.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2011, 09:48 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 262
Местожителство: Хасково
fugas,
Ако използваш кадънската кълка трябва да я превариш с няколко стръка. Попитай колегата Сергиев за резултата.Той преди време използва тази билка.
Ракията е много и сложиш ли синтетичните аромати, които се предлагат ще я развалиш още.
Ако имаш време да чакаш / не примляскваш :megagrin: / аз ще ти намеря през пролетта от билката да си я засадиш и да пробваш. А си спомням ,че във Форума имаше рубрика "Кадънска кълка" - прочети мненията. Аз на твое място бих купил напролет 100кг кайсии за ракия от пазара/продават ги по 30-40ст./ И бих я преварил с плода.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима