Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 10 Дек 2016, 18:29

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 76 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 20 Яну 2011, 21:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Яну 2011, 21:57
Мнения: 26
Местожителство: Троян
Преместих го.
troyaneca, 22:33, 2011-01-20


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2011, 16:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
Здравейте колеги, чета и си мисля аз ли сам единствения глупак, който седи по 18-20ч. да препича 80л. патока на 40 градуса, за да получи 35л.на 70 градуса :shock:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2011, 17:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
GEOSTAZA написа:
Здравейте колеги, чета и си мисля аз ли сам единствения глупак, който седи по 18-20ч. да препича 80л. патока на 40 градуса, за да получи 35л.на 70 градуса :shock:

Не си ама.... има неточнос в поста ти...... 40градусов паток ако сложиш в казана и започнеш да вариш..... ще стане буууум и капака ще излети.Така че нещо друго си правил 18 20 часа само ти си знаеш. :? :? :prost2:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2011, 18:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
MONI BARONA написа:
GEOSTAZA написа:
Здравейте колеги, чета и си мисля аз ли сам единствения глупак, който седи по 18-20ч. да препича 80л. патока на 40 градуса, за да получи 35л.на 70 градуса :shock:

Не си ама.... има неточнос в поста ти...... 40градусов паток ако сложиш в казана и започнеш да вариш..... ще стане буууум и капака ще излети.Така че нещо друго си правил 18 20 часа само ти си знаеш. :? :? :prost2:

Пека по 250-300л. годишно :) така че грешка няма :roll:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2011, 18:23 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
Количеството ,което вариш няма отношение ...
Значи, това което правиш наистина е рисковано-дестилиране на патоки с такъв висок градус...Кондензираните пари от такава алкохолна субстанция са с висок алк. и температурен градус и при едно отваряне на казана възпламеняването им е почти сигурно...Последиците за околните са пагубни...в нета има много такива материали...
Другото е, че при тези сметки които предлагаш ,има неточност...и тя се изразява в липсата на 10-12л 75%-тен дестилат ... или 7-8 литра първак на 80%... или около 30 литра патоки на 35%...иначе казано липсват от сметката около 750 алк. градуса.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2011, 18:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Маи нещо не разбра какво имам предвит..... ракията (паток) за преварка се разрежда до 25градуса максимум и тогава се вари......иначе бууум :furz: :explode: :explode: във форума има физици нека те ти обеснят.Ти каза че на 40 гр. си варил.... това е или лъжа или нещо си се обаркал с градусите.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2011, 18:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
ilu6a написа:
Количеството ,което вариш няма отношение ...
Значи, това което правиш наистина е рисковано-дестилиране на патоки с такъв висок градус...Кондензираните пари от такава алкохолна субстанция са с висок алк. и температурен градус и при едно отваряне на казана възпламеняването им е почти сигурно...Последиците за околните са пагубни...в нета има много такива материали...
Другото е, че при тези сметки които предлагаш ,има неточност...и тя се изразява в липсата на 10-12л 75%-тен дестилат ... или 7-8 литра първак на 80%... или около 30 литра патоки на 35%...иначе казано липсват от сметката около 750 алк. градуса.

Казана ми отделя голяма част от метила :klatsch: в който се губят доста градуси


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2011, 18:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
MONI BARONA написа:
Маи нещо не разбра какво имам предвит..... ракията (паток) за преварка се разрежда до 25градуса максимум и тогава се вари......иначе бууум :furz: :explode: :explode: във форума има физици нека те ти обеснят.Ти каза че на 40 гр. си варил.... това е или лъжа или нещо си се обаркал с градусите.

Вярно е че я разреждам , в поста давам основната суровина и крайния резултат


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2011, 18:52 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
GEOSTAZA написа:
Казана ми отделя голяма част от метила :klatsch: в който се губят доста градуси

Искаш да кажеш, че едва ли не отделяш 10л метилов алкохол...
Няма начин такава част да се пада на фракцията съдържаща повече метил...да не говорим,метил се съдържа ако щеш и в патокито-друга тема...
Губят ти се много градуси!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2011, 19:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
ilu6a написа:
GEOSTAZA написа:
Казана ми отделя голяма част от метила :klatsch: в който се губят доста градуси

Искаш да кажеш, че едва ли не отделяш 10л метилов алкохол...
Няма начин такава част да се пада на фракцията съдържаща повече метил...да не говорим,метил се съдържа ако щеш и в патокито-друга тема...
Губят ти се много градуси!

В събота препичам 55л. 60 градусова защото я оаках с едни билки :datz: В понеделник ще дам точен отчет! А метила е около 1-2л. не повче.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2011, 12:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
GEOSTAZA написа:
ilu6a написа:
GEOSTAZA написа:
Казана ми отделя голяма част от метила :klatsch: в който се губят доста градуси

Искаш да кажеш, че едва ли не отделяш 10л метилов алкохол...
Няма начин такава част да се пада на фракцията съдържаща повече метил...да не говорим,метил се съдържа ако щеш и в патокито-друга тема...
Губят ти се много градуси!

В събота препичам 55л. 60 градусова защото я оаках с едни билки :datz: В понеделник ще дам точен отчет! А метила е около 1-2л. не повче.

Резултата е следния;налях в казана 50л. ракия и я разредих до 30 градуса. Запалих горелката в 11ч. на 12.02. протече в 13.10 на 85 градуса, регулирах температурата на 80 градуса по Целзий. Ракията тече до 05ч. на 13.02. Краен резултат 45л.на 60 градуса и отделен метил около 1л. Патоки 5л. на 30 градуса.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2011, 13:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
GEOSTAZA този "метил" както го наричаш първак лие или е това което се отдели в съдъ който е на лулата.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2011, 14:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
petiomalchev написа:
GEOSTAZA този "метил" както го наричаш първак лие или е това което се отдели в съдъ който е на лулата.

В съда .http://www.kazanizarakia.com/- първия е като моя
.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2011, 16:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Въпреки оттайника на лулата мисля че ще е хубаво да отделяш и първак 1% от обема на материала в казана, ще получиш още по чиста ракия.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2011, 17:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
petiomalchev написа:
Въпреки оттайника на лулата мисля че ще е хубаво да отделяш и първак 1% от обема на материала в казана, ще получиш още по чиста ракия.

Прав си :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 76 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: koinov_65 и 14 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима