Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 21:38

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2011, 00:09 
Offline

Регистриран на: 21 Фев 2011, 23:45
Мнения: 2
Здравеите.
имам 40 литра гроздова ракия 60 градоса след преварка.В първия материял бях сложел повече коприва и след преварката аромата на коприва се запази.Как мога да го премахна.Имам също и буре 10 литра черничево.Благодаря за съветите предварително.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2011, 00:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
galin74 написа:
Здравеите.
имам 40 литра гроздова ракия 60 градоса след преварка.В първия материял бях сложел повече коприва и след преварката аромата на коприва се запази.Как мога да го премахна.Имам също и буре 10 литра черничево.Благодаря за съветите предварително.

слагай я в буренцето,но я наблюдавай ,да не удари после на черница!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2011, 07:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Какво ли не съм чувал да слагат в казана за варене на ракия ама коприва не бях чувал, защо слагате коприва. Каквото и да сложиш в ракията ще смесиш двата аромата. Разреди 1л. от ракията на 45об%ал. сложи активен въглен на прах 3-4гр. рацбъркай за една седмица би трябвало да се оттай, ако ли не от разбит белтък на пяна се слага една чаена лъжичка и разбъркваш. Виж дали има резултат ако да направи цялото количество и после сложи ракията в черничевото буре.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2011, 09:21 
Offline

Регистриран на: 21 Фев 2011, 23:45
Мнения: 2
Копривата я сложих за да убие киселината на виното по препорака на по възрасни хора(родители),но явно съм сложел повече.Ако сложа стфиди дали ще стане?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2011, 09:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
И със стафиди става но ще смесиш двата аромата и не се знае какво ще се получи, за това ти предлагам първо да неотрализираш аромата на коприва пък след това да я доовкусяваш. Пък ако искаш пробваи с един литър какво ще стане.
В едно шише с разредена за пиене ракия може да видиш какво ще се получи сложи щипка лимонтозу и щипка захар.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2011, 10:17 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
За да слагаш белтък е необходимо да е кисела ракията, за да коагулира(да се пресече) белтъка, после се бистри, не е за ракия! Виж въглена е друго нещо, разлей в три чашки по 200 гр. и пробвай с 0.5, 1 и 2 г. активен въглен на гранули! Разбъркай и остави няколко часа, после сравни трите чашки, така ще разбереш кой вариант най-ти допада и ще сметнеш количеството за въглена, вярно е, че като я разредиш на 40 градуса ефекта е най-голям, ако искаш разреди в шише и тогава разлей в чашките.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2011, 10:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Миналата година се напатих от един активен въглен на прах, първо пробвах да избистря ракията с бентонит но нищо не стана, ракията беше на 60об.%ал. и въглена въобще не се оттаяваше разредих на 45% и започна да се оттаява но не беше това което искам. Чернилката минаваше даже през филтърна хартия. Единственното което помогна беше разбитият белтък. Как го пресичам предварително слагам един белтък в 100мл. вода и разбивам с пасатора става хубава бяла пяна. Но както каза Alambik за киселината, ако предварително към водата в която ще се разбива белтъка се разтворят няколко кристалчета лимонтозу ефекта да е по добър. Иначе белтъка не прибавя ни вкус ни аромат към ракията.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2011, 10:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
galin74 написа:
Здравеите.
имам 40 литра гроздова ракия 60 градоса след преварка.В първия материял бях сложел повече коприва и след преварката аромата на коприва се запази.Как мога да го премахна.Имам също и буре 10 литра черничево.Благодаря за съветите предварително.

Клин клин избива.... Моето предложение е... 1 л ракия слагаш едно пакетче <<чаи утро>> за около 30 минути.... или в топла минерална вода около 150 гр с пакета чаи, наложи(разреди) ракията от 1 л. п.с Водата с чаия и ракията трябва да са с еднаква температура при разреждане за да не се размъти ракията. :2thumbs:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2011, 11:44 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
Петьо, не стана ли матова от белтъка? Най-вероятно се е пресякъл от високият алкохол! А, въглена трябва да е на гранули, малки пелети, пръчици, преди използване се промива няколко пъти с дестилирана вода за да падне прахта, а не да стане синкава ракия, като Петьовата! :lachtot: :lachtot: :lachtot:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2011, 12:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Да хубаво е да е гранулиран активният въглен, продават такъв в магазините за рибки. Но аз разполагах с такъбв, ако се разтваря въглена във ракията е по добре да е на прах, а пък ако се филтрира ракията да е на гранули.
Ракията след обработка с разбит белтък става кристално бистра, няма никаккви оцветявания.
А пък ракията с разтворен активен въглен не е синкава направо е черна като кока-кола :lachtot:
Метода за избистряне на ракия с разбит белтък ме е спасявал вече три пъти и няма никакви странични влияния.
Пък Alambik ако не вярваш пробвай с един литър разбии един белтък във вода сложи в ракията една лъжица от него, разклати добре, като се оттай прецеди, далече си да ти покажа наяве резултата.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима