Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 30 Май 2017, 07:13 Дата и час: 30 Май 2017, 07:13

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Възможно ли е?
МнениеПубликувано на: 25 Фев 2011, 07:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1508
Местожителство: Wallis and Futuna
Възможно ли е?....от 22л ...трето вино да излезе 4.750л ракия на 54 градуса,като също е хвърлен около 0.500мл първак и имам около2.860л патоки....тях ги спрях на 30 градуса...ракията когато почна да тече на 45 .....я отделях за патоки...МОЛЯ за умерени мнения,вярно пил съм,но имаше 5 свидетеля,които ги привиквах,понеже.....не вярвах на очите си.,та това е ,аааа,първоначалният градус не го мерих,но не е повече от 12,5% алкохол....дали е от новата шапка :megagrin: или от нещо друго нямам идея :? в момента варя втори път и се очертава същата картинка :)


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Възможно ли е?
МнениеПубликувано на: 25 Фев 2011, 09:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2611
Местожителство: ''Survivor'' България
Naskohondata1 написа:
Възможно ли е?....от 22л ...трето вино да излезе 4.750л ракия на 54 градуса,като също е хвърлен около 0.500мл първак и имам около2.860л патоки....тях ги спрях на 30 градуса...ракията когато почна да тече на 45 .....я отделях за патоки...МОЛЯ за умерени мнения,вярно пил съм,но имаше 5 свидетеля,които ги привиквах,понеже.....не вярвах на очите си.,та това е ,аааа,първоначалният градус не го мерих,но не е повече от 12,5% алкохол....дали е от новата шапка :megagrin: или от нещо друго нямам идея :? в момента варя втори път и се очертава същата картинка :)

Напълно нормално е ако си варил с колона.Уцелил си макса,ако ракииката е добра на вкус и мирис си касметлия :respekt: :gott:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Възможно ли е?
МнениеПубликувано на: 25 Фев 2011, 09:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1508
Местожителство: Wallis and Futuna
MONI BARONA написа:
Naskohondata1 написа:
Възможно ли е?....от 22л ...трето вино да излезе 4.750л ракия на 54 градуса,като също е хвърлен около 0.500мл първак и имам около2.860л патоки....тях ги спрях на 30 градуса...ракията когато почна да тече на 45 .....я отделях за патоки...МОЛЯ за умерени мнения,вярно пил съм,но имаше 5 свидетеля,които ги привиквах,понеже.....не вярвах на очите си.,та това е ,аааа,първоначалният градус не го мерих,но не е повече от 12,5% алкохол....дали е от новата шапка :megagrin: или от нещо друго нямам идея :? в момента варя втори път и се очертава същата картинка :)

Напълно нормално е ако си варил с колона.Уцелил си макса,ако ракииката е добра на вкус и мирис си касметлия :respekt: :gott:

работата е там,че....не варих на колоната,а на аламбика... :?Перфектен мускатов аромат,но под 45 взе да удря на патоки...това са признаците на колоната,а не е.. :lab:


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Възможно ли е?
МнениеПубликувано на: 25 Фев 2011, 10:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2611
Местожителство: ''Survivor'' България
Материала е бил силен, или момента на варене е уцелен с краи на ферметацията тогава ми се е получавал мах. количество.п с слага ли паток о др. години в казана?

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Възможно ли е?
МнениеПубликувано на: 25 Фев 2011, 16:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1508
Местожителство: Wallis and Futuna
MONI BARONA написа:
Материала е бил силен, или момента на варене е уцелен с краи на ферметацията тогава ми се е получавал мах. количество.п с слага ли паток о др. години в казана?

Мони,противно на всички норми,материала да се вари веднага след приключване на тихата ферментация.....Аз го варих 45 дни по късно и изглежда няма загуби на алкохол...а иначе сложих 1.750л патоки :)


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Възможно ли е?
МнениеПубликувано на: 25 Фев 2011, 19:39 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6071
Местожителство: София
а какви дрожди си ползвал,и колко захар ?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Възможно ли е?
МнениеПубликувано на: 25 Фев 2011, 20:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Naskohondata1 написа:
Възможно ли е?....от 22л ...трето вино да излезе 4.750л ракия на 54 градуса,като също е хвърлен около 0.500мл първак и имам около2.860л патоки....тях ги спрях на 30 градуса...ракията когато почна да тече на 45 .....я

4,75х54=256,5; 0,5х70=35; 2,86х40=114,5 следователно 256,5+35+114,5=406 извадил си 4л. чист спирт да пресметнем с какъв алкохолен градус е била подложената течност за дестилация 406/22=18,45об.%ал. и ако в винасата са останали 2об.%ал. следователно 20об.%ал. :nixweiss:
Значи си подложил на дестилация 22л. вино с 20об.%ал.
Не питам на каква температура измерва ал. гр. защото знам че не си аджамия.
Значи не сам на коледа стават чудеса :D
Наско след една седмица в отворен съд на колко алкохолни градуса е ракията.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Възможно ли е?
МнениеПубликувано на: 25 Фев 2011, 22:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1508
Местожителство: Wallis and Futuna
Ракията я пекох вчера,така че,ще Ми трябват още 6 дни за да видя колко градуса ще се изпарят...на мокри джибри сложих,като преди това бях източил 60л течност.....,32 л винаса+ 18 л вода +11.5 кг захар,също 2 пакетчета лалвин-ес1118.пекох около 45 дни след свършване на тихата ферментация.дестилата течеше на 17.2-18.4 градуса.джибрата е с 15 об.% според руски виномер, мерени на точно 20 градуса околна температура :)


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Възможно ли е?
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2011, 17:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Юни 2011, 09:39
Мнения: 16
Местожителство: Видин - Русе
възможно ли е да се монтира термостат от кола м/у купула на казана и лулата с цел по-горещи алкохолни пари при дестилация вместо да се използва КОЛОНА
мисля това е най-простия лесен и евтин вариант
стига да стане


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Възможно ли е?
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2011, 20:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2611
Местожителство: ''Survivor'' България
tufan написа:
възможно ли е да се монтира термостат от кола м/у купула на казана и лулата с цел по-горещи алкохолни пари при дестилация вместо да се използва КОЛОНА
мисля това е най-простия лесен и евтин вариант
стига да стане

Давай, пробвай и кажи какво е станало :lab: :lab: все някой трябва да е първи в експериментите.. :megagrin:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Възможно ли е?
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2011, 22:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Tufan може но ще трябва малко по сложжно ел управление да подържа на вурху на купола 78 градуса и ако казана е 100л. Ще капи сигурно 24 часа.
Не е възможно е да се регулира с термостат температурата на купола точно на 78 градуса на 100 л. казан.
Пък Мони да се вари ракия на колона няма проблем само отъваш горният термометър над 78 градуса без да охлаждаш дефлагментатора и спираш на 55%ал. при мен горният термометър показва към 87 градуса, при теб ще е друго но го сравни с ал. градус на изхода.
StillMan го обасни. Колоната дава 10-15%ал. повече при старта, съитветно и патокито трябва да започне да се отдуеля с толкова ал.% по-рано.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
 [ 11 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима