Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 19:37

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 24 Апр 2011, 17:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Апр 2011, 17:33
Мнения: 3
Здравейте!
Не знам дали точно тук е мястото на тая тема, но имам следния въпрос:
- Някой знае ли начин за приготвяне на високоалкохолна напитка без традиционното варене?(печене)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2011, 00:58 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
Един от методите е чрез замразяване на ферментирала маса...после се маха леда,и остава по концентриран фермент.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2011, 09:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Чувал съм от българи които навремето са работели в Коми, че там накисвали хляб във вода оставяли го на топло да вкисне завит в наилон, след това го оставяли на вън да замръзне и каквото изтичало от него се пиело. Но мисля че това е само един мит. Иначе съм пил замразена водка, това което изтече е наистина силно, а в бутилката останалият лед като се разтопи е чиста водичка.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2011, 13:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
МЕДОВИНА. Средно алкохолни: тук различавам в отделна група медовини-бири и медовини – вина.
Получават се по два начина: чрез варене или без варене. Бирите могат да бъдат охмелявани или неохмелявани. Алкохолното им съдържание варира от 5 до 16%. Консумират се охладени. Вината са гроздови или плодови, с алкохолно съдържание 11 до 22% алкохол.
Вискоалкохолни са медовините от типа на ликьорите. Получават се при алкохолна ферментация на 25 до 50% на мед. Алкохолното съдържание е от 22 до 50% алкохол. Могат да се консумират охладени или горещи. :google:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2011, 16:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Апр 2011, 17:33
Мнения: 3
Ето една рецепта, която свалих от руски сайт и опитах лично:
3 л бира, 1 кгр захар, 100 гр. дрожди. Срок за ферментация - седем дни. Твърдят, че се получава нещшо с добър вкус и градус.
Аз обаче (лаик съм) сложих 100 гр хлебна мая на кубчета. Може би там сгреших, защото се получи течност с цвета на бозата, прецедена се пие без проблем, сладни и има лек алкохолен градус.
Не съм насясно с така наречените "дрожжей", по нашенски "алкохолни дрожди" Как мога да си ги направя, то може и да се продават някъде, но да хукна да търся за една проба, не знам дали си струва...
Ще се радвам, ако някой сподели специално за тия дрожди :)
Ще ви постна самата рецепта:
"если взять три литра пива, добавить килограмм сахара и 100 г дрожжей, дать перебродить приблизительно неделю, потом процедить - получится нечто
с неплохими градусами и вкусом."


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2011, 16:25 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
и как точно ще ферментира до 30 ,40 да не говорим 50%???
За дрождите има писано доста..

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2011, 17:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Апр 2011, 17:33
Мнения: 3
ilu6a написа:
и как точно ще ферментира до 30 ,40 да не говорим 50%???
За дрождите има писано доста..



Това, което се получи при мен е по-скоро ликьор на вкус. Но пак казвам - отдавам го на липсата на истински дрожди. Не е много скъп експеримента, ако се хване някой, който има опит, сигурен съм, че ще се получи приемлив резултат. Щом капазитети в пиенето като руснаците го твърдят...:)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2011, 18:56 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
ъъъ ставаше в-с за т.н. медовина....

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: nmu, spas0456 и 12 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима