Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 16 Авг 2017, 18:28 Дата и час: 16 Авг 2017, 18:28

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 104 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2011, 19:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
http://www.youtube.com/watch?v=81mfKkSj ... ure=relmfu

Има мн патенти :D , само запазете спокойствие ...
утре ще снимам една фабрична ...
Да споделим опит - компактни , ръчни на ток , всякакви , за малки количества .
Пишете бързо понеже ябълките не чакат :D

а това е резачка ... поздрав до съфорумците и ръководството ;)

http://www.youtube.com/watch?v=jxXzgSGh ... re=related
Прикачени файлове:
P040811_08.15.jpg
P040811_08.15.jpg [ 59.16 KiB | Прегледано 5448 пъти ]

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2011, 17:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Прикачени файлове:
1254451390_plod2.jpg
1254451390_plod2.jpg [ 24.24 KiB | Прегледано 5424 пъти ]

нещо такова но с рамена по 1 м ??
Днес ударих една ябълка с чук 2 кг , и стана идеалнао смляна за части от сек .
Въпросът е че е неудобно и няма как с чук...
Някакви идеи ?? ,
По дяволите , иде ми да ги мачкам с колата ? да ги гърмя с пушка или с пиратки , да и пусна ток , или магаре да ги нахапе , но ше ги изяде ..? :D

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2011, 17:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Идеята за мелачка от клипът от ютубе най ми допада.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Последна промяна petiomalchev на 07 Авг 2011, 19:01, променена общо 1 път

Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2011, 18:26 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 268
Местожителство: Варна
Цитат:
Днес ударих една ябълка с чук 2 кг , и стана идеалнао смляна за части от сек .

Ползвай тухла- без майтап! Чичо ми така правеше- сядаше под асмата на сянка и за един ден ги опукваше :)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2011, 22:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Мар 2011, 11:45
Мнения: 12
Местожителство: Елхово
Привет на всички съфорумци.
Преди 2 години правих ракия от ябълки - харизаха ми ги, около 120 кг. Бях започнал да ги режа на ръка на ситни кубчета, но бързо се отказах. Пробвах с ръчната машинка за мелене на месо. Резултата ми хареса, но много трудно върви и бързо уморява - също бързо се отказах.
В крайна сметка отидох и си платих да ми ги смелят с електрическа месомелачка на сито 2 мм. Разкошно се получи.
Пробвай същия подход (в смисъл направо с електрическа месомелачка) - мисля че няма да сгрешиш.
Поздрави!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2011, 17:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Гледах големи месомелачки , по 55лв , лесно ще я електрифицирам , но не може да хване цяла ябълка , трябва да се разреже на 4 .
Въртях ги с дрелка с перка , бих ги с чук ...и провал от всякъде .

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2011, 18:50 
Offline

Регистриран на: 01 Авг 2010, 12:31
Мнения: 89
"Въпросът е че е неудобно и няма как с чук"
Правилво си се ориентирал към чуковете,най добре става с чукова мелница или по просто казано с ярмомелка,но както и да ги смелиш,слагай "подхранка" на ферментационтите дрожди,че ябълките съдържат много пектин и ферментацията често забива,правилното е да се слагат ензими ,но е трудно със снабдяването


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2011, 09:14 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 992
Местожителство: София
Това се изработва лесно.
http://www.the-gift-of-wine.com/scratter.html

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2011, 09:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Мерси мн Аз и на всички !

Май последното от линка на Аз най ми харесва , като мисля вместо винтовете , - някакви ножове , като на ренде .
Два ножа .

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2011, 20:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Прикачени файлове:
DSC02954.JPG
DSC02954.JPG [ 76.78 KiB | Прегледано 5301 пъти ]


Последно да питам , някакви варианти от типа бъркалка за теракол , на дрелка ?
Най - долу на снимката си направих , но ябълките бягат от нея като
винарка от огън .
Може би трябват Т- образни крилца в края на бъркалката .
Някой да има опит с бъркалките ?
Става дума за пасиране на ябълки ...

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2011, 21:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Емо ето рисунка на това което ми хрумна за мелачка на ябълки като тръбата е от големите ПВЦ, а пък перката е бъркалката за теракол. като отдолу може да се удължи оста да не задира перката в дъното. Тръбата в долният край се надъпчва с свредло 5-6мм. Трябва по височината на тръбата да се сложат две планки които да държат оста в центъра и да не позволяват перката да задира в тръбата.
Прикачени файлове:
мелачки ябълки01.jpg
мелачки ябълки01.jpg [ 31.18 KiB | Прегледано 5298 пъти ]

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2011, 22:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Мн ми хареса идеята утре ще пробвам . Изглежда ми гениално , и точно това ми трябва .

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2011, 06:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Вариант да не пускаш ябълките отгоре а направо да ги мачкаш в кофата като с домашен пасатор, от дясно съм нарисувал ножа погледнат от страни трябва да е заточен само от долната страна за да може независимо в коя посока се върти да натиска кашата надолу иначе ще пръска нагоре като пасира. В двата края ножа е закривен на долу и се заточва само от външната страна да може да бута кашата навън.
Прикачени файлове:
пасатор ябълки01.jpg
пасатор ябълки01.jpg [ 27 KiB | Прегледано 5282 пъти ]


Току що ми хръмна идея за универсален пасатор които ще е най-лесен за изпълнение. Направо може да се бърка в кофата или бидона без предпазен кожух. Оригиналната основа на бъркалката с пръстена се запазва но се премества по нагоре като под него се прави нож с по малък диаметър така че пръстена да не позволява той да опира в стените на съда в който се пасира, макар и пасатора да е под наклон. По нагоре се слага и друг нож вече за финото пасиране също с по малък диаметър така че да не опира в стените на кофата макар и да се бърка под наклон. Малко след върха на пасатора може да се сложи и малко ножче което да е водещо. Мисля и аз да си направя такъв пък знаели човек от къде ще му изпаднат ябълки, пък ще става и за всички други плдове.
Прикачени файлове:
пасатор универсал01.jpg
пасатор универсал01.jpg [ 12.47 KiB | Прегледано 5281 пъти ]

Дръжте се ябълки че не ви остана много време :lol:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2011, 09:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
По- горният ще правя . последният без обходна тръба съм го пробвал , и
ябълките ще бягат от ножовете , като Софиянец от работа с мотика .

Спирам излъчването понеже отивам в гаража да го правя . :megagrin:

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2011, 10:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2635
Местожителство: ''Survivor'' България
Пасатор "универсал01"на Петйо ми най хареса,имамго почти същия.
Малка корекция, ще навия по пластините самонарезващи болчета(от големите)за да заприлича на таралеж.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
 [ 104 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: marinero_bg, Orel, румен 60 и 13 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима