Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 21:30

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2011, 18:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
Преди година в един сръбски сайт намерих нещо интересно за четене--устройството на първия казан--състоял се е от три неща -огнище долен и горен казан -горният казан е бил с овално дъно и малко по голям диаметър от долният. В долният казан се насипвали фервентирали плодове и вода--горният се поставял над него и се пълнел със студена вода и започвало варенето--накрая това което останело в долният казан се прецеждало--получавало се е напитка със слабо алкохолно съдържание


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2011, 20:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 595
Местожителство: Пловдив
julian1960 не ме разбирай погрешно, но преди няколко месеца, да не казвам година не беше ли пак в този форум, но под друго име? Темата така или иначе ще отиде в небитието, но ти май спирка нямаш. Или пиши нещо стойностно или си създай кулинарен форум, че темата за мезето чак се е препекла та препържила. Не искам да те обидя, а може и да не съм прав (ако е така се извинявам).

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2011, 20:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
не в този форум за пръв път влизам е създадох си вече тема но ако трябва ще напусна не е проблем просто писах мезета ако има нещо или ако съм обидил някого да каже просто има хора даже и не знаят какво представлява казан за варене на ракия но си пишат там разни глупости трети правили някъкви снимки на едно ремарке с две запоени тръби не е така .Повечето хора на тема казан са неуки и разни там изчисления които правят не знам откъде си ги докарват примерно как може да се измери температурата на алкохола който излиза от казана това не го знаят дори и други параметри пак не го знаят.Процентите на захарно съдаржание пак не и други неща


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2011, 21:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Ако можеш намери снимка на това което си гледал, защото не ми се вярва да е точно така както го обясняваш май пропускаш нещо, защото съм виждал подобни устройства.
За да ти стане на теб ясно каква е онази тръба подпряна на ремаркето трябва да прочетеш някоя друга тема:
viewtopic.php?f=9&t=34
viewtopic.php?f=9&t=1008

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2011, 22:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Юни 2011, 20:01
Мнения: 180
Местожителство: Перник
еееееееееееееее само ти ме разкри :megagrin: julian1960 :megagrin: точно мислех да патентовам идеята :lachtot: ремарке за варене на ракия :lachtot: ама вече виждам как са ми откраднали патента :lachtot:


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2011, 22:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Опаа Сърбите те изпревариха.
http://www.youtube.com/watch?v=fwCz7L2MIhQ&feat
ure=related

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2011, 22:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Юни 2011, 20:01
Мнения: 180
Местожителство: Перник
пу язък толкова го мислих а гледай то било измислено :datz: :wallbash:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2011, 23:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Виждал съм казана за който говори Юлиан .
Той е от каменната ера когато не са познавали металите .
Състои се от две спец гърнета , не е точно както казва Юлиан , а горният съд събира конденза ,и го източва настрани .
Дефакто е перфектен неметален микро казан ....
Не са имали метали , но са имали мн акъл , и са знаели какво правят .

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2011, 23:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Домашни казани за ракия: практическо ръководство за изработка и употреба
by Симеон Дочев .вижте снимката най горе в ляво на книгата, това е глинения казан.
http://www.goodreads.com/book/show/7795871

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2011, 23:37 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
тая книжка само някой да не се излъже да я вземе!!!Това което е на корицата е най-ценното друго няма-да знаете пълна простотия.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 07:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
ilu6a е прав аз си я купих миналата година.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 09:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
MONI BARONA написа:
.вижте снимката най горе в ляво на книгата, това е глинения казан.
http://www.goodreads.com/book/show/7795871

За този глинен казан говора, а не за книгата.(неможах да намерадруга снимка в нета).

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 13:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
Не мога да споря за казани просто писах какво съм чел .В Либия колегата ги правеше от траба неръждавейка и електрически нагревател.Съсипа и един ел двигател -извади му намотките и обгори проводника --направи го на топка и я слагаше в казана --обирала там някакви вредни неща.В материала след като го сипеше в казана слагаше няколко лъжици сухо мляко и листа от лимон с тях и без тах на другият ден ти никнеха рога


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: topzizitop и 12 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима