Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 14:46

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 11 Юни 2008, 22:59 
Offline

Регистриран на: 11 Юни 2008, 22:49
Мнения: 2
Местожителство: santa cruz de tenerife
здравеите :lol: аз сам доста млад вав бранша с варенето в домашни услувиа ракиика но ве4е има неколко литра :lol: на лице.сас преварката ми излезна доста силна огаан искам да смалиа градуса на около 45,47.но ниамам спиртомер а вав магазина е 35 евро и така не ми се дават тез пари . та парво да попитам имали на4ин да измера градуса без спиртомер и какав е тои.ако има одговорете или ако ниама да давам 35евро и да е по4ваме.това е благодариа ви и ме извинете за пианскиа и ло6 правопис.grasias


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Юни 2008, 10:24 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Ти ме хвърли в музиката :)
Май ще е най-добре да жертваш 35 евро в името на хобито. По интернет не можеш ли да си поръчаш - виждал съм доста по-ниски цени.
Чистият етилов алкохол е с плътност 0.79. От друга страна 1л чист спирт смесен с 1л вода не правят 2 литра смес, а малко по-малко. Колко точно не знам... Можеш да мислиш нещо и в тази насока, но резултатът ще е по-скоро отчайващ... Ако някой се сети за нещо друго да казва.

п.п.
Добре дошъл във форума!

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Юни 2008, 10:35 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1842
Местожителство: София
Много са надули цените на Канарите. За толкова пари можеш да си вземеш доста точен професионален спиртомер. Лошото на професионалните спиртомери е, че за да са достатъчно точни, обикновено скалата им е с много тесен обхват, например 50%-60% и ще те трябват 4-5 различни спиртомера, за да покриеш всички необходимости. Тук има и в магазините за левче, но да кажем свестен спиртомер в Европа струва около 10?. При Bockmeyer в Германия можеш да го поръчаш за 8,69?, предполагам и в Испания има доставчици, където да поръчаш онлайн. С доставката ще ти излезе вероятно около 15?...

Ако има спиртомер с вграден термометър, вземи си такъв, защото при меренето трябва да се прави температурна корекция на показанието. По-скъп е с около 5?.

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Юни 2008, 17:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 17:46
Мнения: 42
Местожителство: Erlangen, Germany
Трика на химика - сипваш в лъжичка и палиш. Ако напитката е над 40 градуса се пали. Ако е под 40 не. (груба оценка, но върши работа, поне в Берлин... ;-) )
Важно е да е на стайна температура, защото ако е нагрята напитката се пали и при по-нисък градус.

_________________
Добрият пияница пада чак в десерта, а лошият още в салатата!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2008, 17:18 
Offline

Регистриран на: 11 Юни 2008, 22:49
Мнения: 2
Местожителство: santa cruz de tenerife
ха здравеите и на здраве 3месеца не сам влизал тук ходих си в балгариа ве4е сам семеен и сега отново сам тук на канарите.донесохме си спиртомер и парвите 11литра ракиа са готови на 48 градуса сега о6те 40 дни и е по4ваме.то4и се като зехтин мммммммм аиде сас здраве и на здраве


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2008, 17:38 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Joreto Tenerife написа:
ха здравеите и на здраве 3месеца не сам влизал тук ходих си в балгариа ве4е сам семеен и сега отново сам тук на канарите.донесохме си спиртомер и парвите 11литра ракиа са готови на 48 градуса сега о6те 40 дни и е по4ваме.то4и се като зехтин мммммммм аиде сас здраве и на здраве


Наздраве! И да сте живи и здрави с булката! :D
От какво вариш ракия?

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2008, 18:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2008, 21:22
Мнения: 99
Местожителство: Монтана БГ
Аз написа:
Joreto Tenerife написа:
ха здравеите и на здраве 3месеца не сам влизал тук ходих си в балгариа ве4е сам семеен и сега отново сам тук на канарите.донесохме си спиртомер и парвите 11литра ракиа са готови на 48 градуса сега о6те 40 дни и е по4ваме.то4и се като зехтин мммммммм аиде сас здраве и на здраве


Наздраве! И да сте живи и здрави с булката! :D
От какво вариш ракия?
От канарчета стаа ли? :D

_________________
Казват,че алкохола не решава проблемите.
И млякото не ги решава,но никой не го е казал!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2008, 21:34 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
Ей ти безплатен спиртомер! Сипваш в чашка и опитваш, ако ти е силна-малко дестилирана или минерална бода! Клатиш бидона(тубата) и пак сипваш малко вода, пак опитваш и така докато ти хареса! :D Но само опитваш, без да пиеш и си проплаквай устата с минерална вода след всяко дегустиране! Най-добре е на гладно! Този "спиртомер" е най-точен и най-пивак, ракията става по твой образ и подобие! :lol:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2008, 10:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 17:46
Мнения: 42
Местожителство: Erlangen, Germany
alambik, още на третото опитване ще ти е изтръпнал езика... Вероятно трябва да се прави пауза между дегустациите... :D
Пък и както алкохола се резорбира през лигавицата, да не се надегустираш :wink: от опитване :D :D :D

_________________
Добрият пияница пада чак в десерта, а лошият още в салатата!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2008, 23:58 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
Май не си ходил на дегустации от сутрин до вечер!!! Или да тръгнеш от избата, през дестилерията и да спреш в цеха за отлежаване! :lol: А и можеш да се оттеглиш от дегустация щом се почувстваш зле!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: aleka и 11 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима