Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 23 Юли 2017, 02:11 Дата и час: 23 Юли 2017, 02:11

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2011, 16:08 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
Здравейте, много е мръсна работата със слагането на брашно за запечатване на лулата при казана и серпентината и искам ако може съвет, от къде се купуват винтили, подходящи за заваряване със цветни метали, тези от тръби май не стават.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2011, 16:35 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 991
Местожителство: София
Бате, нищо не разбрах :)
Можеш да ползваш холендри - има с уплътнение от клингирит предполагам, има и конусни. От къде си? Колко е диаметъра на лулата?

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2011, 18:56 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
Точно поради същата причина- брашна,мазане,остъргване, миене.. единият ми казан е с ВОДНО затваряне.
Горната част влиза в улей =поставя се върху долната. В улея наливам вода и тя-ВОДАТА, е затварянето. Като свърша изливам и водата от затвора и остатъчната част от варенето /имаше някаква професионална дума- не се сещам/.
Гарантирам за резултата.
Не ти трябва никаква друга техника-хардуер.
Даже учени от този сайт изказаха възхищение преди време.
Всичко е щото съм мноооого мързелив.

_________________
Любител на войната и мира ;инженер-конструктор и изследовател на социалните,груповите и човешките отношения ; хирург на човешки души ; ядосвач;престъпник на мисълта


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2011, 19:28 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 268
Местожителство: Варна
Отдавна мисля да я направя тази работа, защото и мене не ми се занимава с тесто всеки път когато варя. При мене обаче долната част и капака са с един диаметър-ф60см. Аз смятам да изрежа една лента от медна ламарина към 10см. широка и с дължината на вътрешната периферия. Тази лента ще я дам да я запоят от вътре на долната част. С леко огъване трябва да се получи нещо като улей в който да влиза капака. Този улей ще пълня с вода преди затварянето. Така уплътняването ще става от вътрешната страна, като улея ще бъде винаги пълен от стичащите се по капака капки.
С лулата проблема е по-лесен-запояват се два медни преходника-на капака и на входа на серпантината и готово :D


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2011, 19:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1511
Местожителство: Wallis and Futuna
Прикачени файлове:
phpRZHtmaAM.jpg
phpRZHtmaAM.jpg [ 29.62 KiB | Прегледано 1130 пъти ]
в долната част влиза във шапката която е с изход ф-54.горната част към лулата
Прикачени файлове:
phpNJfWEiAM.jpg
phpNJfWEiAM.jpg [ 31.49 KiB | Прегледано 1130 пъти ]
това е свръзката,която не я използвам много на големият казан,тя работи само с малкият


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2011, 14:06 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
но как се заваряват


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2011, 15:33 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
Аз написа:
Бате, нищо не разбрах :)
Можеш да ползваш холендри - има с уплътнение от клингирит предполагам, има и конусни. От къде си? Колко е диаметъра на лулата?


малка е около 4 см е


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2011, 15:36 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
Naskohondata1 написа:
Прикачени файлове:
phpRZHtmaAM.jpg
в долната част влиза във шапката която е с изход ф-54.горната част към лулата
Прикачени файлове:
phpNJfWEiAM.jpg
това е свръзката,която не я използвам много на големият казан,тя работи само с малкият

Какъв винтил си използвал, така точно искам да я направя, има ли сълзене и капене като заври ракиятя?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2011, 21:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1511
Местожителство: Wallis and Futuna
Ако стягаш на ръка и не надуваш казана,няма сълзене,но ако стегнеш с ключ,дори при надут огън,няма сълзене.


Върнете се в началото
  
 
 [ 9 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима