Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 15:49

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2011, 15:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Дек 2011, 17:23
Мнения: 11
След преварката изхвърлям,поглеждам надолу/към дъното/...черно ,като от загар,а все пак е само...течност.Казана е мед. на някой случвало ли се е ,на мен ми е странно. :?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2011, 15:55 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1103
Местожителство: Дупница
cyberdog написа:
След преварката изхвърлям,поглеждам надолу/към дъното/...черно ,като от загар,а все пак е само...течност.Казана е мед. на някой случвало ли се е ,на мен ми странно. :?

Вярно че е странно... Ама отвън ли е почерняло или отвътре ?! (Колега , извинявай за шегата!)

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2011, 15:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Дек 2011, 17:23
Мнения: 11
msergiev написа:
cyberdog написа:
След преварката изхвърлям,поглеждам надолу/към дъното/...черно ,като от загар,а все пак е само...течност.Казана е мед. на някой случвало ли се е ,на мен ми странно. :?

Вярно че е странно... Ама отвън ли е почерняло или отвътре ?! (Колега , извинявай за шегата!)


отвътре .На газова горелка съм


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2011, 16:08 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5783
Местожителство: София
поокислило се е малко-вероятно малко вода и просто сода бикарбонат ще оправи работата...
А на какъв градус преварява?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2011, 16:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Тоя казан нов ли е ? Да не би да има съмнения за чистотата на медта ?
Ако е стар и няма съмнения - нещо да не е слагано в материала за преварка - поради някакви причини - киселинност примерно, или да е стоял в нещо различно от дърво/стъкло/алпака/пластмаса ?
Някаква билка да е слагана при преварката ? Въглени от огъня ?

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2011, 16:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Дек 2011, 17:23
Мнения: 11
victoryvt написа:
Тоя казан нов ли е ? Да не би да има съмнения за чистотата на медта ?
Ако е стар и няма съмнения - нещо да не е слагано в материала за преварка - поради някакви причини - киселинност примерно, или да е стоял в нещо различно от дърво/стъкло/алпака/пластмаса ?
Някаква билка да е слагана при преварката ? Въглени от огъня ?



мда...,казана е нов варих 9-10 пъти ,но преди нямаше това черно петно ,което не се чисти...мамка му


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2011, 16:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Дек 2011, 17:23
Мнения: 11
може би е хим. реакция,или качеството на медта. :(


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2011, 16:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Дек 2011, 17:23
Мнения: 11
ilu6a написа:
поокислило се е малко-вероятно малко вода и просто сода бикарбонат ще оправи работата...
А на какъв градус преварява?

...а,градусите не ги измерих бях отчаян,че тръгна първак /от сливи/ на 45гр...събрах и патока ..и преварих новия матерял ме изуми потъна целия спиртомер ,но по важното е ,че не метна капака защото после от тук разбрах ,че трябва да се разреди до 25гр.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2011, 16:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
И веднага след първото варене, зареди казана и започна преварка ? Или след дни, месец ?
Понеже казваш сливи - явно не е скоро било първото варене.
в какво е съхранявано събраното (сирец май му се вика) ?
А дали не е при първото варене още почернено, и да не си му обърнал внимание при зареждането за преварка ?

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2011, 17:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Дек 2011, 17:23
Мнения: 11
[quote="victoryvt"]И веднага след първото варене, зареди казана и започна преварка ? Или след дни, месец ?
Понеже казваш сливи - явно не е скоро било първото варене.
в какво е съхранявано събраното (сирец май му се вика) ?
А дали не е при първото варене още почернено, и да не си му обърнал внимание при зареждането за преварка ?[/q

заредих го на следващата сутрин/понеделник/, а кашата в неделя,матеряла е престоял ...,но в крайна сметка вс. е ок .Доволен съм от резултата пусна 11/100 .докато изваря всичко...,изминаха 2 мес. :) в някой бидони и 2 каци всичко се беше обърнало
а дали съм погледнал преди да заредя? :) -е как... мисля ,че съм сигурен. дано дА не е от значение за вкуса и качеството на ракията ми при следващото зареждане :nixweiss: еба ли го


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2011, 18:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
cyberdog написа:
victoryvt написа:
еба ли го


Ааа, ще изгубим детската аудитория :lol:

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2011, 18:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2011, 10:40
Мнения: 125
Когато съм давал много зор на газовата горелка при преварка се е получвало дъното да си промени цвета, но не чак в черно, а по-скоро да загуби блясък и да получи нещо като окис. При следващо измиване с вода, лимонтузи и зареждане с джибри се е оправял.
Мислил съм си да не е от високия % алкохол, който е бил почти винаги около 40.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2011, 18:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Дек 2011, 17:23
Мнения: 11
sasho написа:
Когато съм давал много зор на газовата горелка при преварка се е получвало дъното да си промени цвета, но не чак в черно, а по-скоро да загуби блясък и да получи нещо като окис. При следващо измиване с вода, лимонтузи и зареждане с джибри се е оправял.
Мислил съм си да не е от високия % алкохол, който е бил почти винаги около 40.



благодаря ще опитам и с лимонтозу и със сода естествено последователно ,но дано излезеш прав ,че ще се оправи.лично това не ме притеснява,но да няма влияние на ракията ми :o .определено се поуспокоих ,като се е случвало и се е оправяло/дъното/


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2011, 19:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Дек 2011, 14:19
Мнения: 121
то това с влиянието върху ракията лесно ще го разбереш - сложи там 20 л материал и то си каже
не съм химик, но ако е някакъв окис мисля че не би трябвало да е черен цвета.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2011, 19:02 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
Да не би да си варил до вода,и накрая не е останало абсолютно нищо в казана,колко градуса беше общият харман за преварка?

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Perkoljator и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима