Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 20:25

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Запитване
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2009, 21:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
С медна лула е по-добрият вариант.Слагай Ф28 от бидона до буркана.От там към серпентината може и Ф18.Буркан обаче задължително сложи.На всяко варене в него остава около 0,7-0,8L една гадост която иначе влиза в ракията.При големите медни казани куполът играе тази роля, май. Миризма не остава.С моята още не съм се подреждал , но съм пил от други такива устройства и не съм забелязал да надъхва.Почвай го няма да съжеляваш. :thumbs1:

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Запитване
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2009, 22:02 
Offline

Регистриран на: 19 Окт 2009, 21:35
Мнения: 30
Здравейте!
Нещо не мога да схвана каква роля изпълнява този буркан и каква фракция се отделя в него. Не съм виждал такова нещо. На въпроса - кога се отделя тази фракция в буркана? В началото когато се дестилират първите няколко литра ракия или през цялото време на дестилацията.
По нашия край като варим ракия под чучурката поставяме отрязано пластмасово шише с около 0,5-0,7 литра вода. Първите 7-10 литра от ракията изтичат в шишето. В шишето, над водата се образува сивкава маса (като медуза), която се изхвърля. Та интересува ме дали този буркан улавя същата фракция. Така де не ми се ще да усложнявям конструкцията.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Запитване
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2009, 22:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Фракцията се отделя през цялото време.Факт е че по-голямата част излиза в началото на варенето.Виж това http://distiller.from-bulgaria.eu/index ... 5&Itemid=1

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Запитване
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2009, 22:45 
Offline

Регистриран на: 19 Окт 2009, 21:35
Мнения: 30
Здравейте!
Благодаря колега Krass. Видях линка но информацията в този сайт е твърде малко. А и това е ректификационна колона. Според мен този буркан е излишен, но знае ли човек. Нека по-знаещите да се изкажат по въпроса.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Запитване
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2009, 01:07 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 267
Вижте тази тема тук също става въпрос за този проблем viewtopic.php?f=8&t=311

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Запитване
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2009, 10:12 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Не знам каква информация изобщо намирате в посоченият сайт. Посочената "американска иновация" се ползва от много години, и е предшественик на ректификационната колона. Топлата вода е открита много отдавна. :megagrin:
Интернет е отворен за всички :buch: Търсете с ключови думи "thumper" и "doubler".
Съжалявам, но в момента нямам време да пиша много - това не е просто един буркан. За да работи като хората трябва да са изпълнени определени условия, освен това, от него се очаква да изпълнява "различни" неща.
- какво правим, ако по време на дестилацията бурканът се напълни? :megagrin:
- с какво зареждаме буркана (вода, алкохол, плодова или гроздова каша)?
- какъв трябва да е обемът на буркана спрямо обемът на казана?

... и още въпроси, въпроси...
с админа сме си говорили да публикуваме някои статии, но пусто време...

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Запитване
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2009, 16:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Бурканът ми е 1.5L на 150L бидон.Не слагам нищо в него. Повече от половината не се е пълнил.

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Запитване
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2009, 22:32 
Offline

Регистриран на: 19 Окт 2009, 21:35
Мнения: 30
Аз написа:
Интернет е отворен за всички :buch: Търсете с ключови думи "thumper" и "doubler".

Със сигурност е така. Пусто като не разбираме ябанждииски език.
Смятам да отворя нова тема за оразмеряването на казани за варене на ракия, че му оспамихме темата на човека.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Запитване
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2012, 19:04 
Offline

Регистриран на: 12 Авг 2012, 08:53
Мнения: 1
моля за снимки на казан направен от перални по вазможност по подробни


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Feel free, marinero_bg, shubarkov, topzizitop и 11 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима