Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 06:55

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2012, 09:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Фев 2012, 16:41
Мнения: 5
ЗДРАВЕЙТЕ ФОРУМЦИ И ЛЮБИТЕЛИ НА ОГНЕНАТА ТЕЧНОСТ!ДА ВИ ПОКАЖА И АЗ КАКВО СЪМ СИ ИЗМАЙСТОРИЛ ПРЕДИ ОКОЛО ДВЕ ГОДИНИ/СЕПТЕМВРИ МЕСЕЦ 2010 ГОДИНА/.БИДОНА Е 150 ЛИТРОВ,МАТЕРИАЛА Е ДО 130 ЛИТРА,КОЙТО ПРЕВАРЯВАМ.ЕДИНСТВЕННОТО УСЛОВИЕ Е ДА Е ПО-РЯДЪК И ЗА ОКОЛО СЕДЕМ ЧАСА ВСИЧКО Е ГОТОВО...


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2012, 16:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 732
Местожителство: Пловдив
Добре дошъл, ако е възможно би ли обяснил с какво и как подгряваш и малко по детайлни снимки :)

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Фев 2012, 09:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Фев 2012, 16:41
Мнения: 5
hellreiser написа:
Добре дошъл, ако е възможно би ли обяснил с какво и как подгряваш и малко по детайлни снимки :)

Това чудо е с два нагревателя от по три киловата.Единият е включен постоянно,долният.Другият е вързан на ключ с 4 степени,до 6 киловата.Лула ф45,холендри/ъглите/.Серпентина ф20 6 метра.Малко стругарска работа от бронз за капака/началото на лулата/ и охладителя.Останалото е калайджийска работа на Чичо Руцо./ИСПЕРИХ/.На самия казан е закрепено нещо като табло,ключа и нагревателя са вързани за контакт,По лесно е за изнасяне за почистване,без кабела.!Долния нагревател е на около 20 см от дъното на височина,другият е на ръба на бидона над първия и малко е в страни.Вътре не съм го снимал.Бях качил и видео,как работи казана,но май чака одобрение или не е станало нищо с видеото...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2012, 17:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Апр 2012, 17:24
Мнения: 11
Привет,

Ще си позволя тук да пиша :)

Имаме бидон от маслини, 78л (диаметър около 45см и с гърловина 20см, h=100), както и два бързовара , този път мислим да не слагаме 3KW-вия, понеже е серпентина и да не загори.
Стегнахме един 2KW, W-oбразен, но дали ще е достатъчно мощен?!

Обмисляме идея за нагревател по поръчка съставен от два реотана, като по тозi начин ще станат 4 степени на мощност (за различни обеми и оптимална температура). За фурните знам, че не е скъпa изработката, но за използване в течност - не знам дали не трябва да е друг тип - ще е скъпо (валцовани?!).
Ако вържа сегашния бързовар с контактен термометър на оптимална температура - ще се получават ли големи амплитуди - малката "площ" на нагряване също ме притеснява, залагам на конвекцията...

Препоръчайте литература.

Как се познава кога джибрито (някакъв сбирщайн) е готово за варене? Вчера му сложихме 2кг покълнал ечемик.

По-натам можем и с по-голям пластмасов бидон да минем (като този на колегата) или на неръждаем казан.

Има ли съществена разлика ракията от пластмасов бидон с неръждаем или меден?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2012, 23:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Относно мощността-6kW за 150л. бдон е супер, 4kW за 120л. бидон е малко малко, но пак става. Това е отличен опит. За твоя 3kW мисля, че ще е добре.

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима