Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 04:21

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 27 Мар 2012, 16:50 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
Моля ме насочете къде има калайджия или цветен заварчик в София


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2012, 09:35 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
мед ли ще заваряваш-дупка на казан?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2012, 14:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2011, 21:56
Мнения: 11
Местожителство: София
Ако е за ремонт на спукан или пробит меден казан не ти трябва никакъв калайджия,всеки който се занимава с ремонт на климатици и хладилници ще ти свърши работа.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Мар 2012, 10:01 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
не, искам да завари винтили на лулата, за да не я мажа с брашно


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Мар 2012, 10:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Ако ги имаш детайлите (медни или месингови холендри може би, вентили не ми говори нищо) може и сам да ги запоиш с мек припой за питеен водопровод + флюс за мек припой.
Почистваш повърхностите, излъскваш ги, съединяваш ги, нагряваш на газов котлон или горелка (щом имаш казан, значи имаш и източник на топлина), като се загреят добре - намазваш с флюса, той се изпарява, веднага допираш жицата припой, тя почва да се топи и да се разстила по детайлите, обикаляш навсякъде и това е.
После почистваш с парцал и топла вода.
Ако имаш пистолет за горещ въздух също може да го вкараш в употреба.
Даже и желязо за мед може да се калайдисва и запоява с мек припой, не знам защо всеки се хвърля на твърдия дето трябва с горелка с кислород да се загрява.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Мар 2012, 15:55 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
сложно е това, което ми препоръча:)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Мар 2012, 16:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2011, 10:40
Мнения: 126
Ако това ти е сложно можеш да пробваш със силикон за аквариуми, издържа до 140*С, а в твоя случай няма как да вдигнеш такава темп. на серпентината. От такъв силикон съм си направил гарнитури за капака на един мини дестилатор. Има го в почти всяка железария.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Мар 2012, 23:32 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
има и два вида силикони за камини...

http://markita.net/toploustojchivi-silikoni.html

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Апр 2012, 12:17 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
но казана достига тази температура от 140 градуса


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Апр 2012, 14:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2011, 10:40
Мнения: 126
Сигурно, но преди това трябва всичко да изври и да остане на сухо. Другия вариант, за който се сещам да постигнеш 140*С в най-горната му част е да го ползваш като тенджера под налягане.
Водата кипи на 100*С, а ти вариш спирт, който във всички слуачи кипи под тези градуси ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Апр 2012, 17:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2011, 21:56
Мнения: 11
Местожителство: София
batence81 написа:
не, искам да завари винтили на лулата, за да не я мажа с брашно
Точно за същото съм ползвал хладилен техник,запои ги със сребърен припои все едно са изляти...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Апр 2012, 15:52 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
dragoveli написа:
batence81 написа:
не, искам да завари винтили на лулата, за да не я мажа с брашно
Точно за същото съм ползвал хладилен техник,запои ги със сребърен припои все едно са изляти...

е как ги вадиш?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Апр 2012, 16:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 566
Местожителство: София
batence81, я качи снимки на тези " вентили" за да стане ясно за какво ти трябва калайджия.
Така само ни хвърляш в музиката и колегите гадаят намеренията ти. :?

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Апр 2012, 10:24 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
Винтил от тръба


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2014, 21:46 
Offline

Регистриран на: 12 Апр 2014, 21:39
Мнения: 1
Здравей, не знам дали още си търсиш калайджия, но аз днес бях при един (май е единствения в София). Тел му е 0899 157081. А адресът - ж.к.Красна поляна 1,бул.Вардар срещу бл.38б, близо до метрото. Малко повече информация постнах в този форум : http://forums.data.bg/index.php?showtop ... ry15810600
Успех!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима